Hikmet Çetin Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, 'Kılıçdaroğlu partiye Deniz Baykal’dan bile daha fazla zarar veriyor' ifadeleri nedeniyle Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.

Siyaset 9 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerinin ardından özür diledi.
Gazeteci Fatih Altaylı, Cuma günkü yazısında Hikmet Çetin’in CHP’ye yönelik ifadelerini aktarmıştı. Çetin, “Kılıçdaroğlu CHP’yi çok fazla sağa çekiyor. Keşke SHP’yi kapatmasaydık. Keşke Sosyal Demokrat Halkçı Parti’yi CHP ile birleştirmeseydik. Bugün SHP kalsaydı. Bugün böyle bir partiye ne kadar ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Kılıçdaroğlu partiye Deniz Baykal’dan bile daha fazla zarar veriyor” demişti.

Bu sözlerinin yankı bulmasının ardından Diken’in Ankara Temsilcisi Altan Sancar’a konuşan Çetin, “Maksadını aşan bu ifadeler nedeniyle genel başkandan özür diledim. Kamuoyundan özür diliyorum” dedi.
Bir özür de Fatih Altaylı’dan geldi. Fatih Altaylı dünkü yazısında Hikmet Çetin’den özür dileyerek şöyle yazdı:

Hikmet Çetin’e niye ‘Hikmet Abi’ dediğimi ve kendisine niye büyük saygı ve sevgi beslediğimi bir kez daha anladım. Kendisi ile bayramda yaptığımız telefon konuşmasından bazı kesitler aktardım önceki gün. Belli ki, benim bunları yazmam CHP yönetiminden kendisine bazı sitem ve eleştiriler gelmesine neden olmuş. Çetin bugünün tipik bir siyasetçisi gibi davranıp, ‘Ben öyle bir şey demedim. Fatih Altaylı uydurmuş’ diyebilirdi. Çünkü elimde ne kayıt vardı ne de bir belge. Hikmet Abi beni yalanlardı ve onun sözüne karşı benim sözüm ortada kalırdım. Ama o böyle yapmadı. ‘Maksadını aşan sözler söylemiş olabilirim. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür dilerim.’ dedi. Sevgili Hikmet Abi, bunları yazarak seni zor duruma düşürdü isem ben de senden özür dilerim. ‘Fatih, bunlar ardamızda’ deseydin, emin ol yazmazdım.

Kılıçdaroğlu için 'hayat devam ediyor': Seçim hedeflerini açıkladıKılıçdaroğlu için ‘hayat devam ediyor’: Seçim hedeflerini açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.