CHP: ‘İBB’de 550 terörist var’ diyen Soylu ‘siyaset’ gereği öyle konuşmuş

CHPli Torun ve Çelik eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de çalışan 550 kişiye 'terör iltisaklı' suçlaması yöneltmesinin ardından açılan davada suçlamayı 'belgesiz, siyaseten yaptığını' söylediğini ileri sürdü.

Siyaset 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı “İBB’de terör iltisaklı 550 çalışan var” cümlesinin siyaseten söylendiği ileri sürüldü.

‘Soylu, beka sorunudur’

CHP’li Seyit Torun, Soylu’nun hakkında açılan bir tazminat davasındaki ifadesini kendi sosyal medya hesabı X’te duyurdu. Torun, Süleyman Soylu’nun bakanlığı dönemindeki suçlayıcı sözlerini eleştirerek “İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 550 terörist var, diyen eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ifadesinde ‘Elimde bir bilgi/belge yok. Ben bunları siyaset yapma ve ifade özgürlüğü kapsamında söyledim’ diyor. Halkına yalan söyleyen, terörle etkin mücadele etmek yerine terör söylemiyle muhalefeti hedef gösteren Soylu ve Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük beka sorunudur” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik: Utanmadan sıkılmadan yalan söyledi, şimdi yan çiziyor

14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti İstanbul milletvekili seçilen eski içişleri bakanı Süleyman Soylu bakanlığı döneminde “İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 550 terörist var” demiş, İBB çalışanları da bu sözler için üç kuruşluk tazminat davası açmıştı. Soylu’nun bu davada kendisini elinde buna ilişkin belge olmadığını, bu sözleri siyaset yapma ve ifade özgürlüğü bağlamında söylediğini anlatarak savunduğu ileri sürüldü. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından bununla ilgili ifade tutanağını paylaştı ve “Dönemin (h)iç işleri bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 550 kişinin çeşitli ‘terör’ örgütleri ile ilişkili olduğunu öne sürmüştü. İBB çalışanı bu iftiraya karşı ‘3 kuruşluk’ tazminat davası açmıştı. Bakın iftiradan, kumpastan medet umanlar açılan davadaki savunmada ne demişler; “siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında söyledim.” İftira siyaset mi? Alenen yalan söylemek, insanları töhmet altında bırakmak düşünce özgürlüğü mü? 2024 Yerel Seçimlerinde yine iftiralara, montaj videolara, sahte broşürlere karşı yarışacağız! Ancak halkımız bu zihniyeti artık tanıyor, kazanacağız!” dedi.

Soylu: Allah’tan korkusu olmayanlar…

Tartışmalar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Ak Partili Süleyman Soylu ise sosyal medyanın ‘yalanların beşiği’ yapıldığını öne sürdü. Avukatının kendi adına beyanda bulunduğu ifade tutanağında İçişleri Bakanlığı raporlarının kaynak gösterildiğini söyledi.

Soylu paylaşımda “Allah’tan korkusu olmayanlar bu acılı günümüzde sosyal medyayı yine yalanların beşiği yaptı. Mahkeme dosyasında açıkça “İçişleri Bakanlığı Raporu doğrultusunda” yazdığı halde…” derken “Ayıplı olduğunuz bu alana girmeyin” diye konuştu.

Kaplan soruşturmasında dikkat çeken ifade: ‘Soylu’nun talebiyle Ankara’yı terk edeceksiniz’Kaplan soruşturmasında dikkat çeken ifade: ‘Soylu’nun talebiyle Ankara’yı terk edeceksiniz’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.