İBB’de seçim istifaları yolda

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen devlet memurlarının 1 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerekiyor. İBB de çalışanlarına bununla ilgili bir genelge gönderdi. 10Haber’in edindiği bilgilere göre İBB’de ilk üst düzey seçim istifaları belli oldu.

Siyaset 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde aday olabilmek için kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevden ayrılma isteğinde bulunması gerektiğini bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi de seçim hazırlıkları doğrultusunda Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Ensar Aytekin imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına izlenecek sürece ilişkin bir genelge gönderdi.

CHP, YSK’dan seçmen listelerini istemedi: Yerel seçimlere hazırlanamıyoruzCHP, YSK’dan seçmen listelerini istemedi: Yerel seçimlere hazırlanamıyoruz

Genelgeye göre büyükşehir, il, ilçe belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyeliliğine adaylığı için başvurular 28 Kasım’da sona erecek. Yasa gereği görevlerinden istifa etmesi gereken kamu görevlileri en son 1 Aralık’ta görevlerinden ayrılmak zorunda. Bu sebeple istifa eden kamu görevlileri için aday adaylığı süreci 5 Aralık’a kadar sürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de seçimlerle ilgili 23 Kasım’da bir genelge yayımladı. Genelgede YSK’nın istifa süreci ile ilgili kararları hatırlatıldı, memur statüsündeki görevliler ile iştiraklerdeki yönetici, yönetim kurulu üyesi, başkan ve çalışanlardan bu süre içinde istifa etmesi istendi.

Üç daire başkanı, bir genel sekreter yardımcısı

İBB’deki görevlerini bırakarak siyasete atılacak üst düzey isimler yavaş yavaş belli olmaya başladı. 10Haber’in edindiği bilgilere göre İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe aday adaylığı için görevini bırakmaya hazırlanıyor. Gökçe’nin ismi tartışılan İzmir Büyükşehir Belediyesi için geçiyor.

Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan memleketi Artvin Hopa’dan aday adayı olacak. 10Haber’e konuşan Cihan “1 Aralık’a kadar bu süreci netleştirip istifa etmeyi planlıyorum. Bazı koşullar var, şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Aday adayı başvurusu için süreç işliyor” dedi.

Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç ve İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak  da adaylık için istifa edecek ilk isimlerden.

Ekrem İmamoğlu: Değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederizEkrem İmamoğlu: Değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.