Özel’den İYİ Parti’nin kararı sonrası yerel seçim çıkışı: Milletimizle ittifak yapacağız

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti'nin yerel seçim kararı için, "Saygılıyız. Eski dosttan düşman olmaz, bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin” dedi. Özel "Bundan sonra ittifakı toplumsal tabana yayacağız. Milletimizle ittifak yapacağız” diye konuştu.

Siyaset 5 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. İYİ Parti’nin yerel seçimlerde işbirliği teklifini reddetmesini değerlendiren Özel bundan sonraki yerel seçim stratejilerini de açıkladı.

İYİ Parti’ye iş birliği teklifi götürdüğü süreci özetleyen Özel “Alınacak her karara saygılıyız demiştik. Bu saygımızı muhafaza ediyoruz” dedi. İYİ Parti ile CHP’nin geçmişte çok önemli ittifaklar yaptığını belirten Özel “Yolda yakasında güneş olan birini gördüğümüz zaman iyi insanla karşılaştık deriz. İYİ Parti seçmenleri gerçekten iyi insanlardır. O yüzden bütün örgütümüzden talebim şudur; eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti GİK’te karar verdi diye sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti iyi insanların partisidir” diye konuştu.

Özel bundan sonraki süreç için “Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. Bundan sonra İstanbul’a ihanet edeni İstanbul’a geri dönmesin diye, Ankara’yı parsel parsel satanlar kaldıkları yerden devam etmesin diye bütün milletimizle ittifak yapacağız” dedi.

İYİ Parti'de GİK kararının perde arkası: Toplantıda kim ne dedi?İYİ Parti’de GİK kararının perde arkası: Toplantıda kim ne dedi?

 

Vekillerimiz KYK yurtlarını denetleyecek

Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda son dönemde yaşanan sorunları eleştiren Özel “Yurtta yaşanan olaylar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye’nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz. Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ’ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı” dedi.

5 Aralık 1934’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğini hatırlatan Özel, Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Özel “Ancak maalesef hayatın yarısı kadın olmasına rağmen Meclis’in yüzde 18’i kadın ve CHP de bunun bir tık altında. Bunu mutlaka düzenlenmemiz gereğini yapmamız gerekiyor” diye özeleştiri yaptı. Oluşturdukları gölge kabinenin yarısının kadınlardan oluştuğunu söyleyerek “AK Parti ise sadece aile bakanlığında bir kadın bakan görevlendiriyor. Bunun anlamı kadının sadece aileden sorumlu olabileceği düşüncesidir” sözleriyle iktidarı eleştirdi.

BDDK’cılar daha fazla eşit

Özel BDDK çalışanlarına kira desteği vermek için yapılacak 42 bin TL’lik ek ödemeyi de eleştirdi, “Hani herkes eşitti?” diye sordu. Özel devamında “İstanbul’daki bütün memurlar eşit ama BDDK’cılar daha fazla eşit. Buradan AK Parti’nin genel başkanına sesleniyorum. O maddeyi düzenleyip İstanbul’da yaşayan tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımına varsan biz buradayız, hodri meydan” dedi.

Erdoğan’ı emeklilere şikayet etti

Özel TBMM’ye getirdikleri “Emekliler en az asgari ücret almalı” teklifi için “Bunu önerge olarak Meclis’e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı şikayet ediyorum” dedi.

Adaylık başvurusu yapan Mansur Yavaş'tan İYİ Parti mesajıAdaylık başvurusu yapan Mansur Yavaş’tan İYİ Parti mesajı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.