İmamoğlu Akşener’in ablasının cenazesine katıldı

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ablası vefat etmişti. İzmit'te düzenlenen cenaze törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak cenaze namazında saf tuttu.

Siyaset 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerine 6’lı masada ortak adayla giren İYİ Parti ile CHP arasında, Akşener’in yeniden belirlemeye çalıştığı siyasi duruş nedeniyle son dönemde gerilim yükselmişti. Akşener Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak İYİ Parti’nin iç işlerine karışıldığını vurgulamıştı. Akşener’in CHP’ye yönelik son dönemdeki sözlerine de CHP Lideri Özgür Özel, “Akşener’le kavga etmeyeceğiz” yanıtını vermişti.

Siyaset kulvarında bunlar yaşanırken İmamoğlu’ndan sürpriz bir hamle geldi.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ablası Mualla Özen hayatını kaybetti. Akşener, ablası Mualla Özen’in hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Cenaze için İzmit Gündoğdu’da tören düzenlendi. Törende dikkat çeken isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

‘Zahmet ettiniz, Allah razı olsun’

Ekrem İmamoğlu, ablası Mualla Özen’i son yolculuğuna uğurlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i yalnız bırakmadı. İmamoğlu, Akşener’i Gündoğdu Camii önünde karşılayarak taziyelerini sundu. CHP İstanbul milletvekili Engin Altay ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de İmamoğlu’na eşlik etti.

Cenaze Gündoğdu Mezarlığı’nda defnedildi. İmamoğlu ve beraberindekiler, cenaze sonrasında Akşener’e taziyelerini bir kez daha iletti. Akşener, İmamoğlu ve heyetin katılımından duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Zahmet ettiniz. Allah razı olsun. Çok sağ olasınız. Nezaketiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Özgür Özel, Akşener ile kavga etmeyeceğini ilan ettiÖzgür Özel, Akşener ile kavga etmeyeceğini ilan etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.