İmamoğlu’na göre iktidar Kanal İstanbul’da ‘kelime oyunu’ yapıyor: Milleti aldatıyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'la ilgili iktidardan gelen farklı açıklamaları eleştirerek ''Kelime oyunu yapıyorlar. İki sene önceki cümlelerinizi niye kurmuyorsunuz? Milleti aldatmak için kurmuyorlar'' dedi.

Siyaset 21 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum ‘gündemimizde yok’ dese de Ulaştırma Bakanlığı ve AK Partili yetkililere göre Kanal İstanbul projesi devam ediyor.

Kurum iki gün önce KRT yayınında ”Deprem riski bu kadar önemliyken, ulaşım çilesi varken biz gündemimize Kanal İstanbul’u alamayız” dedi. Ancak aynı gün AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe projenin ‘kendi bağlamında’ yürüdüğünü söyledi.

BirGün gazetesinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) 6 Mart’ta sorduğu “Kanal İstanbul Projesi yapılacak mı?” sorusuna da 14 Mart’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şu yanıtı vermişti: ”Projenin mühendislik çalışmaları tamamlanmış olup etaplar halinde imar planı çalışmaları devam etmektedir. Kanal İstanbul güzergahında yer alan ulaştırma yapılarına ait projelerin çalışmalarına başlanmıştır. Etaplar halinde ilgili kurumlar ile koordineli olarak çalışmalar devam etmektedir.”

İktidardan gelen bu farklı açıklamalara değinen İmamoğlu “Kelime oyunu yapıyorlar. Niye çıkıp diyemiyorsunuz ki mertçe ‘Kanal İstanbul’u biz istiyoruz. Kanal İstanbul, İstanbul’u, Türkiye’yi şahlandıracak’. İki sene önceki cümlelerinizi niye kurmuyorsunuz? Milleti aldatmak için kurmuyorlar” dedi.

‘Kurum’un sözleri aldatmaca’

ANKA’nın haberine göre dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu Kanal İstanbul’la ilgili yetkililerin ‘tam gaz’ işe devam ettiğini belirterek Murat Kurum’un sözlerinin ‘aldatmaca’ olduğunu söyledi: “Zaten Sayın Kurum’a baştan herhalde bir cümle verilmişti. O cümleyi kurdu ve başına dert aldı. Yani ‘İstanbul’un gündeminde olmayan, benim de gündemimde olmaz’. Muğlak, garip, anlamlı olmayan bir cümle. Baştan belki bunu kurmasaydı bugün bu zor duruma düşmezdi. Çünkü kendi il başkanı kendisini yalanlıyor. Zaten bakanı ve diğer yetkilileri tam gaz işe devam ediyor. Yani tabiri caizse adayın ne dediğini ne demediğini umursayan yok. İstanbullu bunu görüyor; bunun aldatmaca olduğunu, kötü bir oyun olduğunu, kendisine verilen rolü oynamaya çalıştığını görüyor ve bu aldatan bir durum. Yani bu kadar net. Toplumu aldatıyor. Yani kelime oyunu yapıyorlar ya. Niye çıkıp diyemiyorsunuz ki mertçe ‘Kanal İstanbul’u biz istiyoruz. Kanal İstanbul, İstanbul’u, Türkiye’yi şahlandıracak’. İki sene önceki cümlelerinizi niye kurmuyorsunuz? Milleti aldatmak için kurmuyorlar. Çünkü toplumun buna karşı olduğunu, ‘10 bin lira emekli maaşından bir lira artıramayız’ derken bile ‘İnsanlara, bütçeye yük olur’ derken onun yükünün 5-10 katı kadar para harcanacak bir projeyi yapmaktan geri durmuyorlar. Çünkü gene hâlâ dertleri bir avuç insanın cebi ama o bir avuç insan bu ülke sınırlarında ama o bir avuç insan başka coğrafyada.”

‘Büyük bir farkla mağlup olması lazım’

Kanal İstanbul’un kentin sonu olacak olan bir proje olduğunu söyleyen İmamoğlu ”1 Nisan’dan sonra ülkenin Kanal İstanbul ve buna benzer tehditlerden kurtulması için ve emeklinin, işçinin derdini dert edinmesi için, faizleri, enflasyonu dert edinmesi için bu seçimden çok büyük bir farkla mağlup olması lazım bu iktidarın ki kendine gelsin” dedi.

Yedi seçim atlatan Kanal İstanbul 31 Mart'a gömülürken son durumYedi seçim atlatan Kanal İstanbul 31 Mart’a gömülürken son durum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.