İYİ Parti’den Özgür Özel’e yanıt: Biz demlenenlerden değiliz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Türkiye ittifakı' açıklamasına "Biz ne demlenenlerden ne de demleyenlerden olma düşüncesine sahibiz" diye karşılık verdi.

Siyaset 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Ahlat Belediyesi önünde konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Türkiye İttifakı” açıklaması sorulan Zorlu DEM Parti üzerinden yanıt verdi.

‘Kent uzlaşısı’ gibi kavramları bilmediklerini belirten Zorlu “Biz ne demlenenlerden ne de demleyenlerden olma düşüncesine sahibiz” dedi.

Yerel seçimlerde ‘en iyi çıkış yapan parti’ olacaklarını söyleyen Kürşad Zorlu “Biz Türkiye’nin milli merkeziyiz, çünkü biz kardeşlik hukuku projesiyiz” dedi.

Türkiye’nin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini vurgulayan Zorlu “Özellikle son süreçte iktisadi anlamda veri akışları gerçekleşti. Biz de bunları takip ettik. Bunları takip ederek vatandaşlarımızın haklarını arıyor, Meclis’te önergeler vererek bu rakamlara yönelik olarak emeklinin-emekçinin gelir düzeyinin ne olması gerektiğini haykırıyoruz” diye konuştu.

Akşener, CHP'nin çağrısından usanmış: Midem bulanıyorAkşener, CHP’nin çağrısından usanmış: Midem bulanıyor

En az 100 bin öğretmen atamasının yapılması çağrısı da yapan Zorlu mülakat uygulamasının kaldırılması için kanun teklifi verdiklerini hatırlattı ve “Öğretmenlerimizin bu uygulamaya güveni yerle bir olmuştur. TBMM seçim sebebiyle her ne kadar ara vermiş olsa da, iktidar ve muhalefet bir araya gelerek buna karar verirsek bunu gerçekleştirmemiz mümkündür. Mülakat kaldırılmalıdır. Öğretmenlerimizin yeri sınıflarıdır” dedi.

Özgür Özel ne demişti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kırklareli Lüleburgaz’da halk buluşmasında Türkiye İttifakı vurgusu yapıp şunları söylemişti: “Bu seçimde bütün Türkiye’den Cumhur İttifakı’nın karşısına bir büyük ittifakı dikmesini bekliyoruz. O ittifakın adı Türkiye İttifakı’dır… Bu ittifakın içinde sosyal demokratlar var. Bu ittifakın içinde muhafazakar demokratlar var, milliyetçi demokratlar var. Geçmiş seçimlerde birlikte olduğumuz ittifak ortaklarımızın kıymetli seçmenlerinin itirazı bitmedi ki ittifakımız bitsin. İtirazları saray düzeninedir, itirazları sömürüyedir, itirazları yolsuzluğadır.”

Erdoğan ile Özel arasında ‘seçime kadar gizlenin’ atışmasıErdoğan ile Özel arasında ‘seçime kadar gizlenin’ atışması

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.