Karamollaoğlu vekilini seçti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle kongre sürecini devrettiği isim Mahmut Arıkan oldu.

Siyaset 7 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Yaklaşık sekiz yıldır Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevini yürüten Temel Karamollaoğlu sağlık sorunları nedeniyle olağanüstü kongrede koltuğunu devretme kararı aldı. Yapılan istişareler sonucunda da Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan yeni genel başkan adayı olarak işaret edildi.

Ancak Arıkan’ın karşısında Parti Sözcüsü Birol Aydın da aday olacağını ilan etti. İki adaylı bir yarışa sıcak bakmayan parti yönetimi olağanüstü kongre kararından vazgeçti. Olağan tarihte seçimin yapılmasına karar verildi.

En erken kasım ayı başında sandığa gidilmesi gerekiyor. Ancak parti yönetiminin bunu bir yıl uzatma hakkı bulunuyor.

Son gelen bilgilere göre kongre kasım ayı başında yapılacak.

Saadet Partisi’nin tüzüğünün ilgili maddesi şöyle:

“Genel Başkan yokluğunda Başkanlık Divanı üyelerinden birini Genel Başkanvekili olarak tayin eder. Genel Başkanlığın herhangi bir sebeple boşalması halinde Genel İdare Kurulu kendi üyeleri arasından bir Genel Başkanvekili seçer ve en geç 45 gün içinde Büyük Kongre Genel Başkan seçmek üzere toplantıya çağırılır.”
Bugün süreci yönetecek kişi Mahmut Arıkan olarak belirlendi.

Fotoğraf: Mahmut Arıkan.

Partinin resmi X (eski adıyla Twitter) hesabında yapılan açıklamada “Genel Başkan Yardımcımız ve Kayseri Milletvekilimiz Mahmut Arıkan Genel Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Kararın milletimiz, memleketimiz ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.