Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na ‘değişim’ çıkışı: CHP hiç kimseye altın tabak içinde Genel Başkanlığı sunmaz

CHP lideri, değişim tartışmalarının kişiler üzerinden sürdürmenin doğru olmadığını belirtirken, İmamoğlu dahil her CHP’linin genel başkanlığa aday olabileceğini söyledi. Fakat Kılıçdaroğlu, adres olarak Kurultay'ı gösterirken "CHP, hiç kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz" dedi.

Siyaset 30 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de genel başkanın değişebileceğini belirtse de değişim tartışmalarının kişiler üzerinden yürümemesi gerektiğini dile getirdi.

Serbestiyet yazarlarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, CHP’nin 100 yıllık tarihini ‘büyük değişimlerin tarihi’ olarak tanımlarken “Son dönemde ortaya çıkan değişim tartışmalarına da bu çerçevede bakıyorum. Ancak bu değişim tartışmalarını kişiler üzerinden sürdürmek de doğru değil. Bu düşüncem kişilerin önemsiz olduğu anlamına gelmemeli. Kişiler elbette değişimin öncülüğünü yapar. Ancak kişilerden daha önemli olan, değişimin felsefesi ve amacıdır. Değişim tartışmalarını bu çerçevede ele almalı ve sürdürmeliyiz” dedi.

“Genel başkan da değişebilir”

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de başlayan ‘Değişim’ tartışmalarının, genel başkan değişimini de kapsayıp kapsamadığına dair soruya ise Kılıçdaroğlu, “Hangi konuda olursa olsun, değişim dediğimiz olgunun tek boyutu olmaz. Tek boyut üzerinden değerlendirilen, tartışılan değişim olgusu, değişim olmaz. CHP’de genel başkan da değişebilir, değişmiştir de. Genel başkanların, değişime karşı olması da kabul edilemez. Haliyle genel başkan olarak değişime karşı değilim” diye yanıt verdi.

Hayatı boyunca ‘koltuk hırsı’ olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, tercihinin vatandaşların arasında olmaktan yana olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, “CHP’nin şu an itibariyle kaptanı benim. Ve şu anki görevim, grup konuşmamda da belirttiğim gibi CHP’yi güvenli bir limana götürmektir” dedi.

Yerel seçimlerde aday çıkaracak HDP’ye partisinin nasıl yaklaşacağı üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Yerel seçimlerin milletvekili seçimlerinden ayrı dinamikleri var.  Bu seçimlerde aday çok önemli. Halkın beğendiği, güven verdiği adaya farklı partilerden yurttaşlar da oy vermektedir. Yeşil Sol Parti demokrasiye inanmış, saygı duyduğumuz bir parti. Biz, çıkaracağımız ve yeniden aday göstereceğimiz adaylarla, toplumun tüm kesimlerinin, geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun herkesin oyuna talip olacağız” diyerek yanıt verdi.

“Ekrem Bey de dahil her CHP’li aday olabilir”

Parti içinde tartışılan ‘Genel başkanlık’ tartışmalarına dair ‘CHP, genel başkanını kurultaylarında seçer’ diyerek Kurultay’ı gösteren Kılıçdaroğlu, “CHP, hiç kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz. Bu davranış CHP’nin geleneğinde yoktur. CHP kurultaylarında genel başkanların yaşından ziyade birikimine, çalışkanlığına, halkla ilişkilerine vs. bakılır. Ekrem (İmamoğlu) Bey de dahil olmak üzere elbette her CHP’li, CHP’ye genel başkan adayı olabilir. Bunda hiçbir tereddüdüm yok” dedi.

CHP'deki değişim kavgasında ‘yok sayma’ aşamasına geçildiCHP’deki değişim kavgasında ‘yok sayma’ aşamasına geçildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.