‘Kimseye sözümüz yok’ çıkışının ardından CHP’li başkandan sürpriz çekilme

CHP Lideri Özel’in “üç büyükşehir belediye başkanı hariç kimseye söz vermedik” açıklamasından iki gün sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün başkanlığa tekrar aday olmayacağını ilan etti.

Siyaset 29 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

CHP’de yerel seçimler için aday belirleme süreci sürprizlerle ilerliyor.

İki gün önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel partisinin İl Başkanları İstanbul Buluşması’nda “Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan ettiği, bizim de sahiplendiğimiz üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok. Verilmiş bir sözüm var; yerel seçimlerde başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” demişti.

25 yıllık belediye başkanlığına son

Bu açıklamanın hemen sonrasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den dikkat çekici bir açıklama geldi.

Gürün sosyal medyadan yaptığı açıklamada önce uzun uzun belediye başkanlık yaptığı dönemlerdeki faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi, sonra da yerel seçimlerle ilgili kararını açıkladı.

Gürün 2024 yerel seçimlerine yaklaşılan bugünlerde aday belirleme sürecinin partisi CHP genel merkezince başlatıldığını hatırlatarak, 25 yıl gibi uzun bir süre görev yapma onurunu yaşayan bir belediye başkanı olarak yaptığı değerlendirme sonucunda 2024 yerel seçimleri için aday olmama kararı aldığını ifade etti.

 

Aday belirlemede bilimsel yöntem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday belirleme konusunda bilimsel bir yöntem izleyeceklerini söylemiş, uygulayacakları sistemi şöyle tarif etmişti:

“Bu süreçte memnuniyet anketlerimizi pazartesi gününden itibaren anketörler sahada olacak şekilde başlatıyoruz. Yedi birim anket yapacak, orada anketi iki firma mı yapıyor, üç firma mı yapıyor, tek firma mı yapıyor, onlar da bilmeyecek ve ürettikleri sonuçlar hem elektronik ortamda hem yapay zeka marifetiyle, istatistik biliminin en ileri teknikleriyle farklı bir alanda denetlenerek en doğru ölçme değerlendirmelerle bizde olan belediyelerin memnuniyet anketini yapacağız. Vatandaşın gönlünde olan, partisini ileriye taşımış olan, seçildiğinde yaptığı işlerle ileride olan bütün belediye başkanlarımız bizim de gönlümüzde.”

Özgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği varÖzgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.