Kurucularından AK Parti’ye uyarı: Sorumluluk alın

Yerel seçimlerin ardından Kızılcahamam’da kampa giren AK Parti’de kongre sürecinin zeminini oluşturacak ‘Türkiye Buluşmaları’ yapma kararı alındı. Öte yandan kampta parti kurucularından teşkilata uyarılar geldi.

Siyaset 2 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
AK Parti'nin Kızılcahamam kampı bugün sona eriyor.

Yerel seçimlerin ardından değişim için Kızılcahamam’da kampa giren AK Parti’de Olağan Kongre sürecinin alt zeminini oluşturacak “Türkiye Buluşmaları” için tarih belli oldu. Süreç bu ay başlayacak ve Ekim ayına kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan 30 büyükşehirde toplantılara katılacak.

AK Parti Kızılcahamam’daki 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı bugün sona eriyor. Kampın son gününde Adalet, Güvenlik ve Dış Politika başlıklı oturum düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan kapanış konuşmasını yapacak.

Kampın ilk gününde 31 Mart yerel seçiminin sonuçları değerlendirildi. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre önümüzdeki yıl yapılması planlanan kongre için “Türkiye Buluşmaları” uygulaması başlatılması kararlaştırıldı. Bu ay başlayacak buluşmalar il ve ilçe kongrelerine kadar sürecek. ‘Türkiye Buluşmaları’ olağan kongrenin alt yapısını hazırlayacak ve ekim ayına kadar devam edecek. Kongre ise normal AK Parti kongrelerinin dışında bir kongre olacak.

Erdoğan bayramdan önce Özel'i ziyaret edecek: Sıkılı yumruklarla tokalaşılmazErdoğan bayramdan önce Özel’i ziyaret edecek: Sıkılı yumruklarla tokalaşılmaz

Türkiye buluşmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 büyükşehirde toplantılara katılması bekleniyor.

Öte yandan kampta teşkilatların gelecek projeksiyonu da çizildi. E-teşkilat modeli kurulma kararı alındı. Parti politikaları için ortak hareket edilmesi, saha çalışmaları kapsamında milletvekillerinin vatandaşlarla bir araya geldiğinde kendilerine yönelik soruları cevaplayabilmeleri için Meclis çalışmalarıyla ilgili milletvekillerine gruplar halinde bilgilendirmeler yapılması kararlaştırıldı. Vekillerin özel hayatı ve siyaseten iyi arkadaş olmaları ile daha etkin olmalarını sağlayacak adımlar atılması kararlaştırıldı.

Haberde bazı vekillerin “Bize ait olmayan sorunların faturasını biz ödüyoruz” dediği, parti kurucuları ve eski milletvekillerinin ise “Sadece istatistik vererek sunum yaparak olmaz. Sorunun ne olduğunu konuşmalıyız. Kimse sorumluluk almak istemiyor” dediği aktarıldı.

Kampta 14 ve 28 Mayıs seçimleri ile 31 Mart yerel seçimlerinde oy tercihlerini diğer partilerden yana kullanan gençler için de yeni adımlar atılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede gençlere yönelik ve özellikle üniversiteliler için özel bir ekip kurulacak. Sosyal medya ve toplum dinamiklerinin öne çıkardığı isimler partiye davet edilecek. Aynı zamanda da mahalle merkezli programlar üzerinden yeni isimler tespit edilip sürece katılmaları sağlanacak.

AK Parti'de kongre süreci ekimde başlayacakAK Parti’de kongre süreci ekimde başlayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.