Manisa’da Ergün’ün ödeme paniği: Çalışanlar imza atmadı, yeni başkan soluğu adliyede aldı

Manisa'da CHP Ferdi Zeyrek'le ilk kez ipi göğüsle belediye başkanı çıkardı. Ama mazbata alınmadan önceki başkan Ergün'ün ödeme telaşına düştü ama kimseye ödeme emri imzalatamadı. Çiçeği burnunda başkan Zeyrek göreve başlayınca faturaları inceleyecek.

Siyaset 2 Nisan 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek.

Türkiye haritası 22 yıl sonra sarı renkten kırmızıya döndü. AK Parti 31 Mart seçimlerinde büyük kan kaybetti ve CHP tarihi galibiyet kazandı. Tarihi olarak adlandırmamızın nedeni seçim tarihi boyunca hiç belediye başkanı çıkaramadığı ya da sadece bir kez kazandığı Kastamonu, Adıyaman ve Manisa gibi illerden galibiyetle ayrılması.

Osmanlı İmparatorluğu’nun gözbebeği Manisa halk arasında ‘şehzadeler şehri’ olarak da biliniyor. Çünkü buraya gönderilen şehzadeler tarih boyunca İstanbul’a padişah olarak döndü. Ege Bölgesi’nin tarihi kentlerinden olan Manisa CHP’li belediye başkanıyla en son 74 yıl öncesine, 1950’ye kadar yönetildi. Bu seçimden sonra kentte kazanan hep sağ partiler oldu. Bunlar sırasıyla Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, AK Parti ve MHP’ydi.

Kentin milliyetçi dokusuysa köprülerinden bulvarlarına verilen isimlerle kendini gösteriyor. Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı 10 Ekim 2013’te yapılırken nitekim Devlet Bahçeli Kavşağı da kentin tam ortasında.

Manisa 31 Mart seçim sonuçları.

Ancak bu seçimde CHP’nin adayı Ferdi Zeyrek yüzde 57,25 oranında oy alarak kentin ilk CHP’li belediye başkanı oldu. 46 yaşındaki mimar Ferdi Zeyrek daha önce CHP Manisa İl Başkanıydı ve suda asbest olduğu gerekçesiyle MASKİ’yi suçlamıştı. MASKİ de Zeyrek hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurmuştu.

Ergün’ün ödeme telaşı

Cengiz Ergün ise ilk defa 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Manisa Belediye Başkanı seçilmiş, 2014 yerel seçimlerinde yine MHP adayı olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı olmuştu. 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı adayı olarak ipi göğüsleyen Ergün 2024 seçimlerinde kaybetti ve ilk işi borç ödemeye çalışmak oldu. Bunu bugün avukatlarıyla suç duyurusunda bulunmaya giden Zeyrek anlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Cengiz Ergün.

Zeyrek’in anlattığına göre Ergün seçimi kaybettiği kesinleştikten sonra belediye binasının yolunu tuttu, MASKİ’den 130 milyon TL, Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ise 480 milyon TL ödeme yapmaya çalıştı. Ancak mali işler daire başkanı ve muhasebede çalışanlar ödemeye imza atmadı. Ergün de bu kişileri kovup başka dört kişiye yöneldi ama onlar da imza atmadı. Ergün bu kez genel sekreter yardımcısını mali işlere atayıp imza atmasını istedi ama genel sekreter yardımcısı önce kabul edip sonra yasal sorumluluktan korktu ve reddetti. Bugün sabah da muhasebe çalışanlarının hiçbiri işe gitmedi. Yeni başkan Zeyrek imza atmak istemeyenlere teşekkür etti ve Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar dilekçesi sundu. Görevi kötüye kullanma ve sahtecilik suçlaması içeren dilekçe savcılık tarafından kabul edildi. Zeyrek göreve başladığında ödeme yapılmak istenen şirketlerin faturalarını inceleyecek.

Balıkesir'de seçim 'borçla' başladı, zaferle bitti: 'Feda'dan başkanlığa bir Ahmet Akın portresiBalıkesir’de seçim ‘borçla’ başladı, zaferle bitti: ‘Feda’dan başkanlığa bir Ahmet Akın portresi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.