Meclis’te arbede: ‘Hırsızsınız’ diyen DEM vekiline tekme tokatla cevap verdiler

DEM Partili Ali Bozan iktidarın TÜİK’in yanlış enflasyon oranları vesilesiyle işçinin maaşından ‘çaldığını’ söyledi, ortalık karıştı. Kürsüye yürüyen Ak Partili vekiller, hatta eski bakan Karaismailoğlu, Bozan’a tekme ve yumruk attı.

Siyaset 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

TBMM Genel Kurulu’nda dün tansiyon epeydir olmadığı kadar yüksekti.

TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin grup önerisi üzerine söz alan DEM Partili Ali Bozan “AKP, TÜİK eliyle her ay işçinin, memurun, emeklinin cebinden düzenli bir şekilde çalıyor. İşçinin, emeklinin sesi maalesef duyulmuyor ama ben de buradan cebinden ücreti çalınan yurttaşların adına bağırmak istiyorum: Hırsız var, hırsız var, hırsız var! AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor!” dedi.

Bunun üzerine Bozan’a iktidar sıralarından tepkiler yükseldi. Bozan kendisine “terbiyesiz” diye bağıran Ak Partililere “Kendinizi ifade etmekten acizsiniz, ancak hakaret ediyorsunuz, ağzınız pislik kokuyor” diye çıkıştı.

Eski bakan da yerde tekmeledi

Tartışmanın büyümesi üzerine Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ Genel Kurul’a 15 dakika ara verse de tartışmayı sönümlendirmek için bu ara da yeterli olmadı.  Ak Parti milletvekilleri Bozan’ın üstüne yürürken Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ceketinden tutarak Bozan’ı yere fırlattı. CHP’li milletvekillerinin engellemeye çalıştığı olaylar sırasında bazı AKP’lilerin yere düşen Bozan’a tekme attığı görüldü. Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Bozan’a önce tokat, sonra da yumruk attı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP’li vekiller Bozan’ı kalabalığın içinden çıkarak DEM sıralarına doğru götürdü. Bozan kulise doğru çıkarılırken Ak Partili milletvekilleri peşinden koştu, arbede burada da devam etti. Bozan daha sonra muhalefet milletvekilleri eşliğinde odasına gitti.

Komşu karıştı: Mecliste yumruklu kavga, sokakta protesto dalgasıKomşu karıştı: Mecliste yumruklu kavga, sokakta protesto dalgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.