MHP’li meclis üyesi CHP’li belediye başkanını Ülkü Ocakları’yla tehdit etti

Adana'nın Seyhan ilçesi belediye meclisi toplantısında MHP’li Meclis Üyesi Şeyhmus Uçar Belediye Başkanı Oya Tekin’i “Ülkü Ocakları’ndaki arkadaşları burada misafir edersek Seyhan Belediyesi’nde girecek yeriniz kalmaz” sözleri ile tehdit etti.

Siyaset 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Seyhan Belediye Meclis toplantısındaki tartışma anı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) gençlik teşkilatı olan Ülkü Ocakları son yıllarda sık sık şiddet olaylarıyla gündeme geliyor. Çok sayıda gazeteci ve siyasetçinin dövülmesiyle ilgili davalarda Ülkü Ocakları üye ve yöneticileri yargılanıyor. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili davanın sanıkları arasında da bu teşkilattan isimler var. MHP ve Ülkü Ocakları ise gençlik teşkilatlarının şiddet olaylarıyla anılmasına tepki gösteriyor ve iddiaları reddediyor. Son olarak Adana’nın Seyhan ilçesinde MHP’li bir belediye meclis üyesinin sözleri Ülkü Ocakları’nın adını bir kez daha şiddet olaylarıyla yan yana getirdi.

Seyhan Belediye Meclisi toplantısındaki tartışmalar üzerine kürsüye çıkan MHP’li Meclis Üyesi Şeyhmus Uçar Belediye Başkanı Oya Tekin’i hedef aldı. Uçar ardından Belediye Başkanı’nı Ülkü Ocakları ile tehdit etti.

Uçar konuşmasında şunları söyledi:

“Ben burada Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsil ediyorum. Bilesiniz bunu. Konuşmalarınıza dikkat edeceksiniz. Tahammül sınırlarımızı aşmayın. Biz ocaklarımızı, Ülkü Ocakları’ndaki arkadaşları burada misafir edersek o zaman Seyhan Belediyesi’nde girecek yeriniz kalmaz.”

Uçar’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Oya Tekin ise şunları söyledi:

“Ne demek Ülkü Ocaklarını getiriyorsun? Kim kimi getirdi de sen getiriyorsun? Burası Dingo’nun ahırı mı? Ülkü Ocakları da bu ülkede yaşayan bizim gençlerimiz, CHP’li gençler de bizim gençlerimiz, AKP’li gençler de bizim gençlerimiz. Ne yapmaya çalışıyorsun? Biz burada konuşuyoruz. Ne demek getirmek?”

Meclis toplantısında yaşananlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Oya Tekin tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bir siyasetçi temsil ettiği partinin gençlik grubuna tehdit unsuru muamelesi yapabilir mi? Şiddet dilini kullananlara karşı dimdik duracağız ve siyaseti yumrukla değil, aklımızla, işimizle, sözümüzle yapacağız. Kimseyi ayrıştırmayacağız.”

Ateş cinayetinden tutuklu Ülkü Ocakları yöneticisi: Araç MHP'ye kayıtlıAteş cinayetinden tutuklu Ülkü Ocakları yöneticisi: Araç MHP’ye kayıtlı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.