Ömer Çelik sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeyi savundu: Saldırgan hayvanlarla ilgili

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Meclis'teki sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı hakkında "Herhangi bir hastalık yayan ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili bir düzenleme bu" dedi.

Siyaset 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

AK Parti  Sözcüsü Ömer Çelik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından sonra sokak hayvanları, Gazze, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi ve Yunanistan ile ilişkiler başta olmak üzere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda tepkilere neden olan sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeyle ilgili sorulan soruya yanıt veren Çelik “Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır. Sahiplendirmeden tutun da barınaklara alınmasına kadar bir sürü eylem planı var. Herhangi bir hastalık yayma ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili bir düzenleme bu” dedi.

Ömer Çelik Kıbrıs ve Gazze konusuyla ilgili ise şöyle konuştu:

“Birinci meselemiz Gazze’dir. İsrail’in güvenli bölgelere bile saldırısı söz konusu. İsrail vahşetini sürdürmeye devam ediyor. Gelinen noktada İsrail’in güvenliğini sağlamaya yönelik değil, tam tersi tüm bölgenin güvenliğini tehdit eden saldırgan bir tutumu olduğu ortaya çıkmıştır. Pek çok devlet Filistin devletini de tanımıştır. Burada hep beraber göreceğiz ki ABD’de birçok kişi ayağa kalkacak, Netanyahu’yu ayakta alkışlayacak. Orada yapılan bu hareketin insanlık değerlerini ayaklar altına almak olduğunu tüm dünya görecek.

Kıbrıs Türk davasının önemli aşamalarından olan Barış Harekatı’nın 50. yılını kutladık. Yunan tarafından yapılan açıklamalardan da görüyoruz ki Kıbrıs konusuna sahip çıkmamız önemli. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi federal çözümün olmadığını tüm dünya görmektedir. Yunan bakanın açıklamasının da federal yönde bir açıklama olmadığı, tüm Kıbrıs’ı yutmak olduğu görülmektedir. Ancak bu mümkün olmayacaktır.”

ABD’deki başkanlık seçimlerini değerlendiren Ömer Çelik “Bu suikast girişimi meselesi son derece tehlikelidir. Siyasetin şiddeti topyekun dışlaması gerekir. ABD’deki demokratik kurumlar ile ortaya çıkacak zaaflar tüm dünyayı etkileyecektir. Tabii ki ABD demokrasisinin, kongresinin Netanyahu’yu desteklemesine eleştirilerimiz var. Onun ötesinde siyasette tıkanma görüyoruz. İster demokratların ister cumhuriyetçilerin adayı seçilsin, biz saygılıyız. Kim seçilirse seçilsin hangi dosyalarla çalışacağımız konusunda hazırlığımız tamdır. Önümüzdeki birkaç ay ABD’nin seçimleri konuşulacak, biz de buradan takip edeceğiz” dedi.

 Özgür Özel’e Kürt yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Kürtler ‘ben eşit hissetmiyorum’ diyorsa o hissedene kadar hep birlikte mücadele edeceğiz” sözlerine yanıt veren Çelik şöyle konuştu:  “Özel’in cümlesinin altını doldurması gerekir. Tarihi olarak geç kalınmış bir açıklama. Eşitsizlikle ilgili olan uygulamalar, eylemler AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren yaptığımız reformlarla, bütün yurttaşlarımızın kendi kimlikleri konusunda eşit haklara sahip olması, bütün vatandaşlarımıza yansıması şeklinde büyük adımlar attık. TRT’de bununla ilgili kanal açtık. Birçok yasak kalktı. Türkiye terörle mücadelede, bu tip alanların yaratılmasında büyük işlere imza attı. Biz bu adımları atarken yaptığım bir konuşmada Kürk vatandaşlarımıza karşı eşit olmayacak durumları kaldırırken karşımızda CHP’li milletvekilleri vardı. Özel’in açıklamaları Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorununu çözeceğiz gibi tarihi bir açıklama olmuştur. Zamanında biz bu meseleleri çözmek için önemli adımlar attık. Türkiye’de yurttaşlarımızın vatandaşlarımızın anayasal vatandaşlık konusunda daha fazla yararlanması için yüce Meclis’imiz zaten çalışıyor.”

Suriye ile normalleşme adımlarıyla ilgili ise Ömer Çelik “Putin’in de bir iradesi söz konusu. Bu dosya üzerinde çalışma devam ediyor. İstihbarat kurumları belli aralıklarla görüşüyor. Kurumların olgunlaştırdığı dosya siyasi düzeye gelip sonra Dışişleri Bakanlarının oluşturacağı çerçeve Cumhurbaşkanımıza ve Suriye Devlet başkanına sunulur. Ondan sonra bir takvim oluşturulur. Bu iki devlet arasında görüşmeyle mi olur, aracı bir ülkeyle mi olur, bu da olgunlaşması gereken bir konu” dedi.

Bu yaz AK Parti'de üç düğün var: Sözcü Ömer Çelik de evleniyorBu yaz AK Parti’de üç düğün var: Sözcü Ömer Çelik de evleniyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.