Osman Kavala 2000 gündür hapiste: Seçimden sonra hukuk ilkelerine saygı gösteren bir anlayışın geleceğini umut ediyorum

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbete mahkum edilen iş insanı Osman Kavala, tutukluluğunun 2000’nci gününe özel açıklama yayınladı. 14 Mayıs seçimlerine değinen Kavala, yargıda, hukuk ilkelerine, insan haysiyetine ve insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın geleceğini ümit ettiğini belirtti.

Siyaset 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İş insanı Osman Kavala, sosyal medya hesabından, tutukluluğunun 2000’nci gününde yazılı açıklama yayınladı.  “Hukuka, mantığa sığmayan iddialar ve suçlamalarla 2000 gündür cezaevinde tutuluyorum” diyen Kavala, ceza almasına neden olan suçlamaların somut delilleri olmadığını belirtti. 

Hakkındaki iddianameleri okuyan herkesin gerçeği rahatça göreceğini söyleyen Kavala, hakkında AİHM’in verdiği iki beraat kararını hatırlatarak “Bağlayıcı hukuki hüküm niteliği kazanmasına rağmen cezaevinde tutulmam yasaların ve yargı yetkisinin kötüye kullanımı ile gerçekleştirilen bir eziyet etme eylemidir” dedi. 

ABD’den Kavala açıklaması: İnsan haklarına ve hukukun üstünlüğüne aykırıABD’den Kavala açıklaması: İnsan haklarına ve hukukun üstünlüğüne aykırı

Tutuklu bulunmasını “Başkalarının hayatlarına değer vermeyen anlayışın tezahürüdür” diye tanımlayan Kavala, 14 Mayıs genel seçimlerine değindiği açıklamasında, “14 Mayıs’tan sonra yargıda ve tüm kamu kurumlarında hukuk ilkelerine, insan haysiyetine ve insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın hakim hale geleceğini ümit ediyorum. Suç işlediklerine dair delil ortaya konmadan cezaevine sokulan binlerce yurttaşımızın da aynı beklentiler içinde olduğuna inanıyorum” dedi. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.