Özel ile Akşener ’emekli ittifakında’ buluşmuş

CHP lideri Özel Antalya'da halka seslendi ve emeklilerin sorunlarına değindi. Özel “Meral Hanım'la Ankara’da siyasi ittifak kuramadık ama emekli ittifakında buluştuk” dedi.

Siyaset 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
CHP lideri Özgür Özel.

Yerel seçime günler kala CHP lideri Özgür Özel il il dolaşıp miting düzenliyor. Özel’in son durağı Antalya’ydı. Gazipaşa ilçesinde halka seslenen Özel CHP’yi baba evi olarak tanımladı. “Başı sıkışan, derde düşen baba evine geliyor çünkü biliyor ki baba evinde yeri hazır. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi partiye üye olursa olsun esnafın, çiftçinin, memurun emeklinin bu zor günlerinde CHP dedelerinin partisidir ve bizim baba evimizdir. Bu evde herkese yer vardır, çünkü tapusu Özgür Özel’de değildir. Kemal Bey’de de yoktur. Ne Bülent Ecevit’tedir ne de İsmet Paşa’da… Bu evin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diyen Özel Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını da kutladı.

“Bu ülkedeki herkesin dedelerinin kefensiz yattığı Çanakkale Zaferi’nin yıldönümündeyiz” diyen Özel Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı. Yerel seçimlere de değinen Özel 18 Mart’ta Antalya’da olduklarında Gazipaşa’dan başka yere gidemeyeceklerini söyledi. Çünkü bu ilçenin adını Atatürk’ten aldığını belirtti.

“Antalya bu iktidarın üvey evladı” diyen Özel AK Parti’nin 2023 yılında Antalya’dan 73.6 milyar lira vergi tahsil ettiğini söyledi ve bunun Türkiye’deki milli gelirin yüzde 3,3’üne tekabül ettiğini anlattı. Özel “Burada 55 milyar dolarlık turizmin 25’i yapılmış. Peki yatırım planında Antalya’ya ne verilmiş, 7.1 milyar. Yani 10 almışlar bir vermişler. Antalya’nın hakkını yemişler. Antalya’nın üvey evlat olmasına izin vermeyeceğiz. Bu kentin her yönüyle kollanması lazım. Bugün Antalya’ya gelen turist günde 99 dolar harcıyor. Bu dünyanın en düşük rakamı” dedi.

“Emekliler ilk emekli olduğunda 1,5 asgari ücret alıyordu. Tayyip Bey hiç karışmasa 26 bin lira olacaktı. Ama enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek enflasyon canavarına yem ettiler” diyen Özel konuşmasının devamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le emeklilerin sorunları konusunda ortak noktada olduklarını belirtti. Özel “Meral Hanım’la Ankara’da siyasi ittifak kuramadık, ama emekli ittifakında buluştuk” dedi.

Özgür Özel: Büyük bir zafere doğru adım adım gidiyoruzÖzgür Özel: Büyük bir zafere doğru adım adım gidiyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.