Özel ‘ittifak’ açıklamasında topu İYİ Parti’ye attı

CHP lideri Özel Antalya'da İYİ Parti ile yerel seçimlerde hangi yol haritasının izleneceğine dair açıklama yaptı. Özel işbirliği teklifi yaptıklarını ancak kararın İYİ Parti GİK'te olduğunu söyledi.

Siyaset 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Antalya kampında gündemi değerlendirdi. Geçen gün İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret eden Özel ziyaret çıkışında yerel seçimler için ittifak aramadıklarını, işbirliği teklifi yaptıklarını açıklamıştı. Akşener ise konuyu Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında görüşeceklerini söylemişti.

Özel Antalya’daki kampta “Akşener’e bir ziyaret gerçekleştirdik. Birlikte kazanmanın muhalefeti güçlendireceğini söyledik. Pazartesi günkü GİK toplantısına işaret ettiler. Çıkacak her karara saygılıyız. İşbirliği kararı çıkmasını temenni ederim ancak aksi durumu da anlayışla karşılayacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Özel-Akşener görüşmesi: İttifak değil işbirliği teklifiÖzel-Akşener görüşmesi: İttifak değil işbirliği teklifi

İYİ Parti’nin yerel seçimler için yol haritası bir ay önce belli olmuştu. 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklayan partideki üst düzey yöneticiler istifa etmişti. İstifa edenler bu tavrın ‘büyükşehirleri AK Parti’ye teslim edilmesi’ anlamına geldiğini söylemişti. 2019 seçimlerinde yapılan ittifakla Ankara ve İstanbul belediyeleri yıllar sonra CHP’ye geçmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da geçen hafta Akşener’i aramıştı ve görüşme sonrası yaptığı açıklamada 2019 seçimlerini hatırlatmıştı.

İmamoğlu umutlu: Biz ittifakın başkanıyız neticedeİmamoğlu umutlu: Biz ittifakın başkanıyız neticede

Gezi Davası’ndan tutuklanan ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’a ilişkin de konuşan Özel “Gezi’yi sahipleniyoruz, Gezi’de yatanlar bizim yerimize yatmaktadır. Bunun hesabını sana günü gelince soracağız Recep Tayyip Erdoğan” dedi. Can Atalay’ın 18 yıllık hapis cezası TİP Hatay Milletvekili seçildikten sonra Yargıtay tarafından onanmıştı. Atalay ise AYM’ye bireysel başvuru yapmıştı ve Yüksek Mahkeme hak ihlali olduğuna karar vermişti. Bu olay AYM-Yargıtay krizine neden olmuştu çünkü Yargıtay hem AYM’nin kararını uygulamamış hem de hak ihlali kararı veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Özel de burada yaptığı konuşmada meseleyi Can Atalay olarak değil anayasaya sahip çıkmak olarak gördüklerini ifade etti: Atalay ve Gezi’de içeride olan tüm arkadaşlarımızın bizim yerimize yattığını, birinin hırsıyla orada yatırıldıklarını biliyoruz” dedi.

Özgür Özel’den seçim çıkışı: Üç belediye başkanı dışında kimseye söz vermedikÖzgür Özel’den seçim çıkışı: Üç belediye başkanı dışında kimseye söz vermedik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.