Özel’den MHP’ye: Rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi baltalıyor

Normalleşme sürecine tepki gösteren Devlet Bahçeli'ye Özel sert cevap verdi. Özel 'Bir parti gerilimden beslenecek diye ya da kendi rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi baltalıyorsa ona da kimse pabuç bırakmaz' dedi.

Siyaset 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya Yazıhan’da partisinin mitinginde konuştu. Siyasette Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle başlayan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tepki gösterdiği “normalleşme- yumuşamaya” dair “Gelen gelir, gelmeyenler milletin karşısına geçer” dedi.

MHP’ye tepki gösterdiği konuşmasında Özgür Özel şöyle konuştu: “Biz Türkiye’de siyasete normalleşme istiyoruz. Normalleşme, normal davranmak demektir, kurallara uygun davranmak demektir. Normalleşme anayasaya bağlı kalmak demektir. Seçimi kaybedince tebrik etmek demektir. Seçimi kaybedince sopalarla saldırmak normalleşme olmaz. Ankara’nın ortasında bir siyasi cinayetin kanını yerde bırakmakla olmaz. Biz Türkiye’nin normal bir ülke gibi hukuka, ahlaka, vicdana sahip olarak yönetilmesini istiyoruz. Bunun için el uzattık. Hukuka uyuyorsanız ne ala. Sopaya sarılanla normalleşme olmaz. Kanuna uyarsanız ne ala, anayasayı çiğneyenle normalleşme olmaz. Ama bir parti gerilimden beslenecek diye ya da kendi rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi baltalıyorsa ona da kimse pabuç bırakmaz.”

Özel: Saldırı acizliktir

Özgür Özel’in gündeminde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde MHP eski başkanın darp edip ayağından vurduğu CHP Belediye Meclis üyesi Şerafettin Bahadır da vardı. Özel, “Şunu bilsinler ki; bu yaptıkları ne yiğitliktir ne de mertliktir. Düpedüz acizliktir. Bir kez daha uyarıyorum; bu yaptığınız ne gücünüzü gösterir ne kudretinizi… Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir” dedi.

Özgür Özel’in “Görülen tek şey acizliğiniz” sözüne yanıt veren Ersoy, “Acizlik iftira atmaktır, en büyük acizlik ise ispatlayamayıp sürekli çukurda kalmaktır” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de Baki Ersoy’un paylaşımını alıntılayarak “Özgür, yalan ve iftirayı adeta meslek edinmişsin, yazık sana…Ancak yine mahcup olacak, yine ters köşeye yatacaksın…Esir düşmüş Özgür, haydi başka kapıya” diye yazdı.

Özgür Özel asgari ücrete ek zam istedi, Erdoğan 'Ekonomide popülizm sona erdi' diye cevapladıÖzgür Özel asgari ücrete ek zam istedi, Erdoğan ‘Ekonomide popülizm sona erdi’ diye cevapladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.