Özel’den el öpme görüntüsüne tepki: Devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel gündeme ilişkin çok sayıda başlıkta mesajlar verdi. Özel Harekat Başkanı'nın MHP lideri Bahçeli'nin elini öpmesini eleştiren Özel "El etek öpmesini kabul etmiyoruz" dedi.

Siyaset 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
CHP lideri Özgür Özel, el öpme görüntüsüne tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına 15 Temmuz Darbe Girişimi’yle ilgili mesajlar vererek başlayan Özel “15 Temmuz’da halkın iradesine kastedenler demokrasiye vurdular ve geri püskürtüldüler. CHP hiç şüphesiz anılan terör örgütüyle, anılan cemaatle tarihsel husumeti olan bir yapıdır. Yıllarca biz bunlarla mücadele ettik, tehlikelere dikkat çektik. Bu meclisin tutanakları, başta rahmetli Kamer Genç olmak üzere, yapılan yanlışlara işaret eden uyarı konuşmasıyla mevcuttur. Kim darbeye yeltenirse karşısındayız. Demokrasinin arkasındayız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptüğü görüntülerle gündeme gelen Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’e tepki gösteren Özel “Bu devletten maaş alan, üstünde üniforması olan birilerinin siyasetin bir kısmını temsil edenlerin elini öpmesini asla kabul etmiyoruz. Devletin memuru devletin memuru gibi davranacak. Siyasiler de üzerine düşen yükümlülüğün farkında olacaklar. Polis hepimizin polisidir, asker hepimizin askeridir. Türkiye Cumhuriyeti kimsenin tapulu malı değildir. Ben bir devlet memurunun, bir siyasi liderin eline sarılmasında muhatap hangimiz olursa olsun o devlet memuruna üstlendiği vazifenin gereğini hatırlatma gereğinde bulunurum” ifadelerini kullandı.

İzmir'de iki kişi sokakta elektrik akımına kapılarak ölmüştü: Gözaltılar artıyorİzmir’de iki kişi sokakta elektrik akımına kapılarak ölmüştü: Gözaltılar artıyor

Devamında İzmir’de elektrik akımına kapılan iki kişinin ölümüne yönelik konuşan Özel “Bu ülkede ihmaller ölenin kimliğine göre, sorumluluğu olanın pozisyonuna göre değerlendirildikçe mesele düzelmez” dedi. Olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne talimat verdiklerini kaydeden Özel sorumluların saptanması, cezalandırılmalı için gerekeni yapacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili CHP’nin Meclis araştırma komisyonu kurulması için başvuracağını belirten Özel “Bir kaza olursa belki ucu bize dokunacaklar, hayır diyorum, belki de ucu bize dokunacak ama kaldırın engelleri diyorum” dedi.

Yıldırımlar Holding’in sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın işçileri tehdit ettiği görüntülere değinen Özel “Küstah Ali Rıza Yıldırım’a sesleniyorum; ya işçilerin hakkını verirsin ya da gelir alnını karışlarız” diye konuştu.

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu ve sokak köpeklerinin iğneyle öldürülmesini de içeren yasa teklifine tepki gösteren Özel partisinin bu yasa teklifinin sonuna kadar karşısında olduğunu söyledi. Özel “Ölüm yasasını getirdiler. CHP olarak bu teklifin sonuna kadar karşısındayız” diye konuştu.

Bunun adı zam değil

Konuşmasının son bölümünde ekonomiye yönelik mesajlar veren Özel hemen her kalemde gelen zamlara rağmen asgari ücrete zam yapılmadığını anımsattı.

Asgari ücretin ocak ayından bu yana 4 bin lira eridiğini kaydeden Özel “İğneden ipliğe her şeye zam geldi. Bir tek asgari ücrete zam gelmedi” dedi.

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kararına da tepki gösteren Özel “En düşük emekli maaşı 6 ay önce 10 bin lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alınıyordu, dün 16 kiloya düşmüştü. Bugün yapılan sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz zam yapmadınız, emeklinin cebinden 5 bin lira kıyma parası çaldınız. Bunun adı zam değil, emekliye ihanettir. Yazıklar olsun” diye konuştu.

CHP lideri, Anayasa Mahkemesi üyelerine milletvekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili “Sizi kimin atadığından bağımsız, sizinle ilgili yapılan tüm değerlendirmelerden bağımsız, Can Atalay hakkında vicdanınızla bir karar verin, o kararınızı da yazın, yollayın, millet okusun. Bu rezillik de sona ersin” çağrısında bulundu. AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş’in “Osman Kavala’yı ziyaret edeceğim” açıklamasını hatırlatan Özel, “Bizler söyleyince ‘O ajandır, CHP ajanları savunuyor’ dedikleri Kavala’yı Alparslan Türkeş’in oğlu, parlamentonun aktif adayı, Avrupa Komisyonu’nda bizi temsil eden Tuğrul Türkeş ‘Ziyaret edeceğim, çünkü gerçek milliyetçilik bunu gerektirir’ diyor. Şimdi bakalım MHP ne diyecek?” ifadelerini kullandı.

Bu da yeni tartışma: Özel Harekat Başkanı bir parti liderinin elini öper mi?Bu da yeni tartışma: Özel Harekat Başkanı bir parti liderinin elini öper mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.