Özel’den Samsun özeleştirisi: Hepimizin yüzü yerdedir

CHP lideri Özel Samsun ziyaretinde halka seslendi ve Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığı kenti Atatürk'ün partisi CHP'nin kazanamamış olmasına da üzüldüğünü söyledi, 'Hepimizin yüzü yerde' dedi.

Siyaset 20 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Özgür Özel Samsun'u ziyaret etti.

Samsun’daki Atakum Belediyesi yerel seçimlerde yüzde 46.5 oy oranıyla CHP yönetiminde kaldı. Daha önce CHP’li Cemil Deveci’nin kazandığı ilçe şimdi yine aynı partiden Serhat Türkel’in belediye başkanlığını tercih etti. CHP lideri Özgür Özel bugün seçimden sonra ilk kez Samsun’u ziyaret etti ve Atakum Belediyesi’ne gitti. Burada ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özel İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüne ilişkin “Bu süreçte, bu olayla bölgede yaşananların bir bağlantısı var mıdır? Olmadığını ümit etmek isteriz, bunun bir kaza olduğunu ümit etmek isteriz” dedi.

‘Sadece Atakum’u kazanmamız kabul edilemez’

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıklama yapan Özel “Samsun’da özeleştiri yapacağız. Elbette Atakum’da sevindik. Ama 18 belediyeden sadece Atakum’u kazanmış olmamız kabul edilemez. Bu kadar büyük bir rüzgar varken, Kütahya, Afyon, Kastamonu gibi kentler kazanılabiliyorken Samsun’un kazanılmamış olması yüreğimizde yaradır. Hem büyükşehirde, hem de ilçe belediyelerinde Samsun’da birinci parti olamamışsak oturup düşüneceğiz, özeleştiri yapacağız ve mutlaka Samsun’da akışı değiştireceğiz” diye konuştu.

Özel Atakum Belediyesi önünde halka seslendi.

Soruları yanıtladıktan sonra belediye önünde kürsü kuruldu ve Özel burada halka seslendi. “Uşak, Afyon, Kütahya, Amasya, Kastamonu kazanılmışken, yani Harf Devrimi’nin, Amasya Genelgesi’nin, Büyük Taarruz’un, Büyük Zafer’in şehri kazanılmışken ilk adımın şehri kazanılmıyorsa başta genel başkan hepimizin yüzü yerdedir” diyerek konuşmasına başlayan Özel mecbur olduğu şeyin Atatürk’ün partisini Samsun’da birinci parti yapmak olduğunu söyledi. Buna inanan herkesi partiye üye olmaya çağıran Özel sözlerine şöyle devam etti:

“Mevcut yöneticilerden enerjisi olan burada kalsın. Yoruldum diyen, çalışıyorum olmuyor diyen, başaramıyoruz diyen, bu kadar olur diyen varsa yolu açık olsun, onlarla yolu ayıracağız. Çalışırım diyen, bundan sonra yeni bir süreç başlıyor ve benim ona enerjim var diyen, başaracağım diyen kendine güveniyorsa kalsın ama altı ay sonraki ankette hala yerinde sayıyorsak kimseyi o yerde tutmam. Bu kadar da net söylüyorum. Altı ayda bir karne var. Her anket bir öncekinden iyi olacak. Yerinde sayanı yerinde tutmayacağız. Yol yürüyenin arkasında duracağız. Partiyi aşağı çeken varsa o dakikadan sonra bu partide yeri yoktur.

Samsun, Gaziantep… Biri Atatürk’ün adını almış, Gazi unvanını verdiği kent, Gaziantep, biri de Samsun. Kuzeyde ve güneyde, gönlümün yarasıdır. 31 Mart gecesi siz bütün Türkiye’ye sevinirken ben bu iki şehre kahroluyordum. Herkes sorumluluğunu ona göre bilecek, ona göre çalışacak. hep beraber başaracağız, partimizi Samsun’da birinci parti yapacağız.”

Öte yandan Özel CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte Eşitlik İçin Kadın Platformu’nun (EŞİK) temsilcileriyle görüştü. 300’ü aşkın bileşeni olan EŞİK platformunun taleplerini dinleyen Özel “Mevcut Anayasa’ya uymayanlarla Anayasa yapılmaz. Erdoğan’ın gündeminde Anayasa var. Benim gündemimde ise Anayasa’ya harfiyen uyulması var. İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca feshedenlerle yeni bir anayasa konuşmak zaman kaybı olur” dedi.

Daha sonra Samsun’a geçen Özel burada il başkanlığında MYK toplantısı yaptı.

Özel: Asıl beka sorunu gençlerin 'İmkanım olsa yurtdışına giderim, bir daha dönmem' demesiÖzel: Asıl beka sorunu gençlerin ‘İmkanım olsa yurtdışına giderim, bir daha dönmem’ demesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.