Özgür Özel isim vermeden Sinan Ateş soruları sordu, cevaplar MHP’li Yönter’den geldi: Sözünü ettiğin kişi benim

MHP ile CHP arasındaki polemikte yeni perde. Özgür Özel'in Sinan Ateş cinayetiyle ilgili isim vermeden suçladığı ve soru sorduğu MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Yönter, 'Söz ettiği kişi benim' diyerek cevap verdi: 'İddialarını ispat et!'

Siyaset 22 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter.

Türkiye’de siyaset polemik sever. Son polemiğimiz, mahkemenin geçen hafta açıkladığı Kobani Davası kararları sonrasında MHP ile CHP arasında yaşanıyor.

CHP lideri Özgür Özel mahkemenin kararı sonrası Kobani Davasında alınan kararları eleştirince, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin bu haftaki grup toplantısında Özgür Özel’e sert ifadelerle yüklendi. Bahçeli, konuşmasında Özgür Özel’e bazı sorular sordu. Onlar şöyleydi:

‘Türkiye’yi Cumhurbaşkanımızın değil başkalarının yönettiğini iddia eden Özgür Bey ve yönetimine soruyorum, mertçe cevap vermelerini bekliyorum. İmralı canisinin ve cezaevindeki terör mahkûmlarının affını istiyor musunuz?

  • Vatan topraklarının bir bölümünde bağımsız Kürdistan’ın kurulmasından yana mısınız?
  • Beraber DEM’lendiklerinize söz verdiniz mi?
  • Hangi dış mihrakların nam ve hesabına siyasi çalışma yürütüyor, Türkiye’nin geleceğini kimlerle konuşuyor, kimin folluğunda yatıyorsunuz?
  • 37 kişinin katiline verilen cezalar hukuksuz ise size göre hukuk ne?’

Ertesi gün Bahçeli’nin sorularına CHP lideri Özgür Özel’den ‘yanıt’ geldi. Daha doğrusu Özel doğrudan bu soruları cevaplamadı, onun yerine kendi sorularını sordu.

Bahçeli’nin sorduğu sorular için “Ben o dört soruyu okumam da Sayın Bahçeli size bu soruları yazan o arsız metin yazarları var ya şu dört soruya cevap versinler bakalım” diyen Özel de şunları sormuştu:

  • Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş cinayeti iddianamesinde nasıl ve kimler tarafından iddianameden ayıklanmıştır?
  • Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bir ismin sokak ortasında ölümünden sonra ‘kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek, taziye bildirmeyecek’ diyen hangi ikisidir?
  • Bu talimatı bütün partiye hangi ikisi yaymıştır?
  • Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları açığa çıkıp Ülkü Ocakları Genel Başkanı’na bu aracın ceza yemeyecek, trafikte durdurulmayacak bir statüye kavuşturulmasına hangi ikisi ya da ikisinden hangisi katkı sağlamıştır?

Özel ile Bahçeli arasındaki sorularla yaşanan atışmaya MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de girdi ve Özel’e “Aşağılık müfteri” dedi. Özel’in “MHP’deki o ikili” diyerek hem kendisini hem de MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ı hedef aldığını söyleyen Yönter, Bahçeli’nin konuşmalarını bizzat kendisinin hazırladığını belirtti.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Özel’in sözlerine yanıt veren Yönter “En küçük ilgi ve alakamızın söz konusu dahi olmadığı bahse konu cinayet iddianamesiyle ilgili dün soru kalıbı içinde telaffuz ettiğin iddialarını ispat etmezsen alçaksın, ahlaksızsın, şerefsizsin, namussuzsun! Daha sana ne diyelim… Hodri meydan… Bu da üç… Sende utanma yok ki! Sende omurga yok ki! İşin özünde sende hiçbir şey yok, ama CHP’nin Genel Başkanısın… Yazık, günah, ayıp… Senin gibi müptezellerin varlığı bile Türk siyasetinin mahvı perişanlığına en açık delildir… Sen Ülkücü düşmanısın, MHP düşmanısın, kimlerle iş tuttuğun cümle alemin de malumudur… Müfteriliğinin hukuki bedelini inşallah ödeyeceksin… Botokslu Özgür haydi bak dalgana…” dedi.

 

Özel-Bahçeli polemiği: DEM'li sorulara Sinan Ateş'li yanıtÖzel-Bahçeli polemiği: DEM’li sorulara Sinan Ateş’li yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.