Özer Uçuran Çiller son yolculuğuna uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski başbakanlardan Tansu Çiller'in 86 yaşında vefat eden eşi Özer Uçuran Çiller için Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Siyaset 3 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

86 yaşında hayatını kaybeden Özer Uçuran Çiller için Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Tansu Çiller cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Özer Uçuran Çiller’in cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kilyos Mezarlığı’nda defnedilecek.

Cenaze namazından sonra konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Özer kardeşimizin geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi. Aynı şekilde eşi Tansu Hanım Başbakanlığı ile ülkemize hizmet etmiş bir hanımefendiydi. Son dönemlerdeki uzun bir süre rahatsızlığı oldu. Bizler de ondan ülkemiz için elde ettiği imkanları yine ülkemizin geleceği için kullanma noktasında adımlarımızı atarız.

Ben son dönemlerde kendisi ile tanışma fırsatı buldum. Rabbim mekanını cennet eylesin. Tüm tanıyanlarına eşlerine, dostlarına sabırlar diliyorum. Buradan uğurlarken hep beraber bir fatiha da biz gönderelim” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tabuta omuz verdiği görüldü.

Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve iş insanı Faruk Süren de katıldı.

Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybettiTansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.