Para sayma görüntüleri için Kaftancıoğlu da ifadeye çağrıldı

CHP’de ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada dün CHP’nin eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Siyaset 19 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Canan Kaftancıoğlu.

CHP’de günlerdir tartışılan ‘para sayma’ görüntülerinde yeni bir gelişme yaşandı, söz konusu paraların sayıldığı dönemde partinin İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu da şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP’nin İstanbul’daki İl Başkanlığı binasının satın alımı için bir avukatın ofisinde çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaftancıoğlu iddiaları yalanlamıştı

Bu kapsamda, şüpheli Ali Rıza Braka’nın savcılıkta, “CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019’da Beyoğlu 3. Noterliği’nde satış sözleşmesi imzaladık” şeklindeki ifadesiyle isminden söz ettiği Kaftancıoğlu’nun “şüpheli” olarak ifadeye çağırıldığı öğrenildi.

Canan Kaftancıoğlu, 5 yıl önceki “para sayma” görüntüleriyle ilgili bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan iddiaları yalanlamıştı.

Soruşturma kapsamında, Braka ve İmamoğlu İnşaat Şirketi’nin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz’ın da “şüpheli” olarak ifadesi alınmıştı.

Kaftancıoğlu gazete haberini yalanladı

Soruşturmada eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrıldı ve onlar da adliyeye gidip ifade verdi. Bunun ardından CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer ‘tanık’ sıfatıyla, videoda görüldüğü belirtilen Tuncay Yılmaz ise ‘şüpheli’ sıfatıyla savcılığa çağırıldı. Tuncay Yılmaz, adliyeden ayrılırken herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu gelişmeler yaşanırken Yeni Şafak Gazetesi eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Görüntülerde kimin ortağı, genel müdürü varsa paranın kaynağını ona sorsunlar” dediğini yazdı. Erdal Kılıç imzalı haberde “Kaftancıoğlu’nun yakın çevresine “Para, alım satım, ihalelerle işim olmaz. O görüntülerde benim ortağım ya da genel müdürüm de yok. Kimin orada ortağı, müdürü varsa ona sorsunlar. Paranın adresini en iyi onlar bilir” dediği öğrenildi” dendi.

Kaftancıoğlu da bu haberin ardından açıklama yaptı ve “Bazı yayın kuruluşlarında önceki dönem CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun söylediği iddia edilen ifadeler yayınlanmıştır. Söz konusu ifadeler ve haberler gerçek dışıdır. Yalan haberleri yapan ve yayanlarla ilgili yasal süreç başlatılacaktır” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.