RTÜK Başkanı Şahin, yardımcısı Uslu’yu haberi olmadan görevden almış

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden ayrıldığını açıklamıştı. 10Haber’e konuşan kaynaklara göre Uslu’nun istifa etmedi, görevden alındı. 

Siyaset 18 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda dört yıldır başkan yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Uslu, 15 Şubat’ta sosyal medya hesabında yaptığı açıklamayla görevinden ayrıldığını ve yeni görevinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğunu duyurdu. 

RTÜK’te, iktidara yakın bir kişinin bir anda görevden alınması şaşkınlık yaratırken 10Haber, Uslu’nun görevden ayrılmasına dair detaylara ulaştı. 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bir süredir İbrahim Uslu’dan rahatsızlık duyduğunu aktaran kaynaklar, Uslu’nun yerine atanan Yaşar Güler’in yeğeninin bu kadroya gelmek istediğinin aylardır RTÜK odalarında konuşulduğunu belirtti. 

Dahası kaynaklar, yaşanan ‘görevden ayrılmanın’ Uslu’nun inisiyatifle değil 14 Şubat’ta yapılan Üst Kurul Toplantısı’nda alınan kararla alakalı olduğunu söyledi. 

14 Şubat sabahı, kurumda her şeyin normal olduğunu, Uslu’nun odasında mesai yaparken saat 14.00’da yapılan Üst Kurul Toplantısı’nda Uslu’nun görevden alınmasına dair konu, olağan dışı gündem olarak Ebubekir Şahin tarafından sunuldu. 

Bu teklif, ikisi MHP’li üçü Ak Partili üyeler tarafından onaylandı ve Uslu görevden alındı. 

Kaynaklara göre RTÜK Başkanı Şahin’in Uslu’nun görevden alınmasını gizli tutmasının nedeni ise Uslu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’yle olan bağlantıları. 

Üst Kurul Toplantısı’nın ardından olaydan haberdar olan İbrahim Uslu’nun, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in odasına çıktığını aktaran kaynaklar, ikilinin sohbetinin bir süre sonra odadan yükselen bağrışmalara dönüştüğünü söyledi. 

Tartışmanın ardından Uslu kurumdan ayrılırken sekreterine odasının toplanması için talimat verdi. Odası toplanan uslu, ertesi gün kendi inisiyatifiyle görevden ayrıldığına dair açıklama yaptı. 

Kaynaklara göre Uslu ve Şahin arasında bir süredir kişisel bir yarış var.  

RTÜK'ün yeni üyesi belirlendiRTÜK’ün yeni üyesi belirlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.