Seçim gecesi reytinginde FOX açık ara birinci oldu, Cüneyt Özdemir’in yayını 6,7 milyon kişi tarafından izlendi

Türkiye, 14 Mayıs Genel Seçimlerinin sonuçlarını televizyondan takip etti. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verilerine göre birçok televizyon kanalı, 10 saati aşan yayınlar yaptı. Reyting sonuçlarında FOX açık ara birinci olurken listeye ATV de girdi.

Siyaset 16 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye, 14 Mayıs Genel Seçimlerinin sonuçlarını televizyondan takip etti. Anadolu Ajansı ve ANKA’nın verilerine göre birçok televizyon kanalı, 10 saati aşan yayınlar yaptı.  14 Mayıs gecesi reyting sonuçlarına göre Türkiye, seçim sonuçlarını izlemek için FOX ve ATV’yi  tercih ederken bu geleneksel kanallarla rekabete bir bağımsız gazeteci YouTube yayınıyla katıldı. Cüneyt Özdemir’in yayınını 6,7 milyon kişi izledi.

14 Mayıs seçimlerinde sandığa giden milyonlarca vatandaş, sonuçları takip etmek için televizyonlarının başındaydı. Neredeyse tüm medya grupları, seçim gecesi için özel hazırlıklar yaparken reyting listesinin tepesinde olmak için rekabet içindeydi.

Yayınlanan reyting sonuçlarına göre total izlenmede ilk üç sırayı Doğan Şentürk yönetimindeki FOX Haber’in canlı yayınları alırken, ikinciliği ATV aldı.

FOX TV, stüdyoda Selçuk Tepeli ve İlker Karagöz canlı sonuçları harita ve grafiklerle aktarırken, yorumcu olarak Bekir Ağırdır, Nevşin Mengü, Çiğdem Toker, Deniz Zeyrek ve Murat Yetkin bulunuyordu.

Dünya basınında Türkiye seçimi: Gerilim filmine dönüştüDünya basınında Türkiye seçimi: Gerilim filmine dönüştü

AB İlk Programlar listesinde de FOX ilk dört sırada yer alırken listede ayrıca TRT ve Kanal D de bulunuyor.

Seçim sonuçlarının takip edildiği diğer bir mecralar ise Youtube’tu. Gazeteci Cüneyt Özdemir’in 10 saati aşan yayını, toplamda 6,7 milyon kişi tarafından izlendi. Özdemir’in 14 saat süren canlı yayınının bu kadar çok seyredilmesi, Türkiye’de geleneksel medyadan uzaklaşmanın da önemli bir göstergesi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.