Selvi Kılıçdaroğlu sosyal medyada: Tek ölçüm Kemal’i geçmek

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ilk kez sosyal medyaya girdi ve şimdiden 200 bine yakın takipçisi oldu. Eşi Kemal Kılıçdaroğlu'nu yakalamasına daha çok var, çünkü onun takipçi sayısı 9,8 milyon.

Siyaset 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında CHP’nin genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu’nun hızla yükselen siyasi kariyerinde eşi Selvi Kılıçdaroğlu hep yanındaydı ancak öne çıkmayı tercih etmedi. 71 yaşındaki Selvi Kılıçdaroğlu, gazetecilik okurken evlenince okuluna ara veriyor ve bir söyleşide öğrenimini tamamlamaktan pişman olduğunu söylüyordu.

Kılıçdaroğlu’nun CHP lideri olduğu süre boyunca sosyal medya da kullanmayan Selvi Kılıçdaroğlu, Mart ayında Twitter’a giriş yaptı. Burada yaptığı paylaşımlar çok ilgi gören Selvi Kılıçdaroğlu, genellikle kadın hakları, çocukların korunması ve yoksulluk üzerine yazılar yazıyor. Ara sıra ailesiyle olan eski fotoğraflarını da paylaşan Selvi Kılıçdaroğlu’nun bu tweetlerine eşi Kemal Kılıçdaroğlu da tepki veriyor ve Twitter kullanıcıları bunlara yoğun ilgi gösteriyor.

Selvi Kılıçdaroğlu, 12 Nisan’da eşi Kemal Kılıçdaroğlu ile olan gençlik yıllarındaki fotoğrafı paylaşıp “Bir zamanlar biz…” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu’nun Çatalca ve Kırklareli gezilerinin ardından Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın sorularını yanıtlayan Selvi Kılıçdaroğlu, sosyal medyaya girişini de esprili bir dille açıklıyor:  “Olumsuz yorumlar herkese geliyormuş. Ben de takılmıyorum hiç. Sosyal medyada tek ölçüm Kemal’i geçmek.”

Selvi Kılıçdaroğlu böyle diyor ama ‘Kemal’i geçmek’ten kastı eşinden daha fazla takipçiye sahip olmaksa daha alması gereken çok yol var. Çünkü Selvi Kılıçdaroğlu’nun takipçi sayısı 200 bine yaklaşıyor, buna karşılık Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9,8 milyon takipçisi var.

Programlarındaki gündemin ana maddesinin yoksulluk, kadınlar ve çocuklar olmasına ilişkin de konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, “Kadınlar bu süreçten en çok etkilenenler oldu. Bir anne, çalışsa da anne. Yoksulluk bu ülkede yaşayan herkesin konusu. Ne yazık ki siyasetten başka bir şeyle de açıklanamıyor. Gittiğim her yerde insanlar yoksulluktan yakınıyor” diyor. Beslenme saati projesini anlatan Selvi Kılıçdaroğlu, bu projenin önemine vurgu yapıyor ve görünmeyen ama çok yüksek oranda olan bir yoksulluğun olduğunu belirtip depremden sonra daha fazla arttığını kaydediyor.

Kılıçdaroğlu KKTC'ye gitti: Hayatımızın en zor günlerinden biriKılıçdaroğlu KKTC’ye gitti: Hayatımızın en zor günlerinden biri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.