SP yöneticisinden Ak Parti iddiası: Birbirlerini ihbar ediyorlar

Saadet Partisi GİK üyesi Cevat Kurt Ak Parti’nin Trabzon’daki yerel seçim adayını henüz açıklamamasının nedeninin adayların birbiri hakkında yolsuzluk dosyaları hazırlayıp ihbar etmesi olduğunu iddia etti.

Siyaset 1 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Yerel seçim yaklaştıkça söylemler kızışıyor iddialar vahimleşiyor.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Cevat Kurt partisinin Trabzon İl Başkanlığı’ndaki toplantıda önemli iddialar gündeme getirdi.

Yerel seçimlerle ilgili yapılan hazırlıkların ele alındığı toplantının siyasi gündem bölümünde konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi Cevat Kurt iktidar partisini sert eleştirdi.

Mayıs ayında yapılan genel seçimde Cumhur İttifakı iktidarının devam ettiğini hatırlatan Cevat Kurt aradan geçen yedi ayda ortaya çıkan tablonun her açıdan ‘tam bir çöküş ve başarısızlık’ olduğunu söyledi.

‘İçeriğini bilseler aynı sokaktan geçemezler’

Kurt “Genel seçimler öncesinde havuz medyası Millet İttifakına dört koldan saldırıp “Hani adayınız nerede, niye açıklamıyorsunuz?” dedi ve ekledi:

“Şimdi seçime üç ay kaldı, başta İstanbul olmak üzere niye adaylarınızı açıklamıyorsunuz? Trabzon’da da adaylarını açıklamadılar değil mi? Şimdi siz sanıyorsunuz ki en ehliyetli, en liyakatli adayı arıyorlar da ondan açıklamıyorlar? Hayır. Niye açıklanmıyor biliyor musunuz? Mevcut başkanlar dahil adaylarla ilgili genel merkeze bilgi ve dosya taşınıyor. Ne bilgisi, ne dosyası? Ehliyet, liyakat dosyası mı? Bu isimle seçimi daha iyi alırız dosyası mı? Değil. Peki ne? Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi kimliğimle söylüyorum, iktidar partisi mensupları çıkıp yalanlayabilir. Birbirlerinin yolsuzluk iddialarını ilgili makamlara ihbar ediyorlar! Trabzon halkı bırakın bunlara rey vermek, birbiriyle ilgili gönderdikleri dosyaların içeriğini bilse, geçtikleri sokaktan bile geçmez!”

AK Parti ve MHP'nin yerel seçim planı netleştiAK Parti ve MHP’nin yerel seçim planı netleşti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.