Tanju Özcan CHP’den ihraç edildi, 10Haber’e konuştu: Hayırlı olsun Bay Kemal’e

CHP Yüksek Disiplin Kurul Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiden ihraç edilmesine karar verdi. 10Haber'e konuşan Tanju Özcan, 'Hayırlı olsun Bay Kemal'e' dedi.

Siyaset 26 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la ilgili kararını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken Tanju Özcan, CHP’den ihraç edildi.

İhraç kararını 10Haber’e değerlendiren Tanju Özcan şunları söyledi:

“Hukuki bir karar değil. Neyle suçlandığımı sormuştum. Avukatım gitti, ek süre talep etti ancak vermemişler. Genel Başkanın tayin ettiği isimler tarafından yargılandım. Siyasi bir karar olarak yorumluyorum. Bay Kemal’e hayırlı olsun. Partideki Atatürkçüleri temizlemeye çalışıyor. Hayırlı olsun Sorosçulara, hayırlı olsun FETÖ’cülere umarım mutlu olmuşlardır.”

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'nun ses kaydını yayınladı: Arkasında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyorumTanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun ses kaydını yayınladı: Arkasında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyorum

İhraç sürecinde neler yaşandı

Tanju Özcan, 16 Mayıs 2022’de yapılan bir meclis toplantısında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş, YDK tarafından bir yıllığına partiden ihraç edilmişti.

Bir yıl partiden uzaklaştırma cezası alan ve geçtiğimiz günlerde cezası sona eren Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Özcan, ikinci kez partiden ihraç istemi üzerine Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü gerçekleştirmişti.

Özcan, seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine yönelik eleştirilerini artırmıştı.

Tanju Özcan’ın sosyal medyada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri disiplin dosyasına girmişti.

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu'nu Atatürk'ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorumTanju Özcan: Kılıçdaroğlu’nu Atatürk’ün koltuğundan kaldırmak için yürüyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.