Tayfun Kahraman, Suzan Şahin, Onur Akın… CHP’de liste dışında kalan isimlerden açıklamalar geldi

CHP’de milletvekili aday adaylığı başvurusu gündem olan bazı isimler liste dışında kaldı. Bu isimlerden Tayfun Kahraman, Suzan Şahin ve Onur Akın açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ortak noktası ise cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek oldu.

Siyaset 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili aday listesini 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. Aday listesinde yer almayan bazı aday adayları kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Liste dışı kalan isimlerden Hatay milletvekili Suzan Şahin, Gezi Parkı tutuklusu Tayfun Kahraman ve sanatçı Onur Akın’dan açıklamalar geldi.

Suzan Şahin, 6 Şubat depremlerinin ardından TBMM kürsüsünden yaptığı etkili konuşmayla hatırlanıyor. Şahin o konuşmasında, “Zamanında gelmediniz, Hatay’ı ölüme terk ettiniz, Hatay’a kefen bile vermediniz, 40’lı 40’lı kıyafetleriyle battaniyelere, bazıları da sarılı olmayan bacaklarıyla gömüldüler, bazıları gömülemedi bile, uzun günler sıra beklediler” diye konuşmuştu.

CHP Hatay vekili Şahin: Belediye çadırları 'AFAD çadırı kurulacak' diye söküldüCHP Hatay vekili Şahin: Belediye çadırları ‘AFAD çadırı kurulacak’ diye söküldü

Şahin liste dışı kalmasının ardından dün, özetle şu açıklamayı yaptı:

“28. dönem bayrağını, Genel Başkanımızın takdirleri, Parti Meclisimiz ve Merkez Yönetim Kurulumuzun oy çokluğuyla başka yol arkadaşlarım devralmıştır.

Doğuştan aidiyet hissettiğim, bir neferi ve evladı olmaktan gurur duyduğum CHP ve kadrolarının iktidar mücadelesinde var gücümle çalışmaya devam edeceğim.

28.dönem milletvekilliği başvurum haricinde hiçbir bürokrasi ya da yerel yönetim kademesi için talep ve isteğim olmadığı gibi bu yönde bir teklif de almış değilim. Tek hedefimiz Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.Cumhurbaşkanı yapmaktır.

Başta Genel Başkanımız ve 13.Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Parti Meclisimize, Merkez Yönetim Kurullarımıza, beraber mesai yaptığım milletvekili arkadaşlarıma, CHP Hatay örgütümüze, belediyelerimize ve mücadele ortağım olan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyor, 28.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

Aday listesinde olmaması şaşkın yaratan bir diğer isim de Eski Şehir Plancıları Odası Başkanı Dr. Tayfun Kahraman.  Kahraman, Gezi Parkı Davası’nda aldığı 18 yıl hapis cezası dolayısıyla Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

CHP'nin vekil listesinde dikkat çeken isimler... Kimler gitti kimler kaldıCHP’nin vekil listesinde dikkat çeken isimler… Kimler gitti kimler kaldı

Kahraman liste dışı kalmasının ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Ben, olduğum yerde durmaya ve mücadeleme devam ediyorum. Daha sağlıklı ve güvenli kentlerde insanca yaşama hakkını savunmayı,her durum ve şartta halka karşı sorumluluklarımı yılmadan yerine getirmeyi sürdüreceğim.Çok az kaldı #SanaSöz memleketime baharlar gelecek #bizkazanacağız!”

Sanatçı Onur Akın da aday adaylığı dikkat çeken isimlerdendi. Akın şu açıklamayı yaptı:

“Milletvekilliği aday adaylığım sürecinde, desteklerini esirgemeyen, sanat, siyaset ve dünyasının değerli mensupları dostlarıma ve sanat hayatım boyunca beni yalnız bırakmayan siz değerli dinleyicilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Özgür ve bağımsız bir sanatçı olarak her zaman halkımın yanında durup hak, hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelemizde kaldığım yerden aynı şekilde devam edeceğim. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Sana söz yine baharlar gelecek.”

Listeler açıklandı, küskünlerin istifaları başladıListeler açıklandı, küskünlerin istifaları başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.