TBMM’de oda krizi: CHP’li iki isim karşı karşıya geldi

CHP Grup Protokol Müdürü Şükran Kürkçü, TBMM İdare Amiri Uğur Bayrak Tutan'ın yerleşmesi gereken odayı boşaltmayınca oda görevliler tarafından boşaltıldı.

Siyaset 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

TBMM’deki oda krizi Ankara’nın konuştuğu konulardan biriydi. Çünkü kriz CHP’li iki isim arasında yaşandı. CHP Grup Protokol Müdürü Şükran Kürkçü, CHP grubuna ayrılan idare amiri odasına yerleşmişti. Ancak CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan TBMM İdare Amiri görevine getirildi ve bu odaya geçmesi gerekiyordu. Toplumsal Haber yazarı Tolgahan Erdoğan’ın aktardığına göre; Kürkçü Bayraktutan’ın talebine rağmen odasını boşaltmak istemedi.

Bunun üzerine TBMM Genel Sekreterliği Çarşamba akşamı Meclis İdare Amirliği’ne ait odaya gidip odaya Uğur Bayraktutan’ın isminin yazılı olduğu tabelayı astı ve kilidi değiştirerek tutanak altına aldı. Bu gelişme dün sabah gerginliğe sebep oldu. Öğleden sonra ise iddiaya göre; konu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a kadar gitti ve Kurtulmuş odanın boşaltılmasını istedi. Bugün TBMM Genel Sekreterliği odayı boşalttı ve oda Bauraktutan’a devredildi.

Öte yandan odayı boşaltmamakta ısrar eden Kütükçü hakkında da Genel Sekreterlik disiplin soruşturması başlattı.

CHP’de Hatay tartışmasına noktayı Savaş koydu: Genel başkan, ‘Adayımız sensin’ dediCHP’de Hatay tartışmasına noktayı Savaş koydu: Genel başkan, ‘Adayımız sensin’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.