YRP ifşa etti: Ak Partili belediyenin dudak uçuklatan ‘medya’ harcamaları

YRP ile Ak Parti arasındaki seçim gerilimi yerellere de sıçradı: Ak Partili Urfa Büyükşehir Belediyesi’nin son harcamalarını paylaşan YRP’li bir meclis üyesi A Haber, Beyaz TV gibi medya kuruluşlarına yapılan ödemeleri ifşa etti.

Siyaset 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerde aday çıkarmasıyla Ak Parti ile arasında başlayan gerginlik seçime günler kala yerellerde de kendisini göstermeye başladı.

Şanlıurfa Olay gazetesinin haberine göre Urfa’da Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Bilal Tekatlı 31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin reklamlar için harcanan faturalarını paylaştı.

Paylaşılan belgelerde NTV, A Haber, Haber Global, TV Net, Beyaz TV, Hürriyet, Milliyet gibi ulusal basın yayın organlarına ödemeler yapıldığı görüldü.

Erdoğan’ı karşılama maliyeti dudak uçuklattı

Geçen günlerde partisinin düzenlediği Şanlıurfa mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nı karşılamak için de belediye giderlerinde 1 milyon 520 bin 775 TL ‘karşılama’ masrafı olarak harcama yapıldığı görüldü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Beyaz TV’ye 420 bin TL ödeme yaptığını gösteren bir fatura da paylaşıldı. Hazırlanan belgede ödemenin iş kalemine  ‘belediyenin çalışmalarını ve şehrin tanıtımını ulusal bazda kamuoyuna duyurusu amacıyla ulusal televizyon kanalı yayın bedeli’ gösterildiği görüldü.

YRP’li meclis üyesinin paylaştığı belgelerde her ödeme kalemine ilişkin hangi kuruma para aktarıldığına ilişkin notlar olması da dikkat çekti.

Kalem kalem ‘tanıtım’ maliyeti

Hazırlanan belgelerde NTV ulusal yayın kuruluşuna da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının duyurusu amacıyla ulusal televizyon kanalı haber yayın bedeli olarak 80 bin TL ödeme yapıldığını gösteren bir açıklama da yer alıyor.

Belgelerden bir diğerinde ise Haber Global kanalına ‘şehrin ve belediyenin tanıtımı amacıyla’ 490 bin TL harcama yapıldığı açıklaması yer alıyor.

Yeniden Refah Partisi Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Bilal Tekatlı’nın paylaştığı belgelerde Milliyet Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi’ne de kalem başı 200 bin TL’den toplamda 400 bin TL  harcama yapıldığı anlaşılıyor.

‘YRP adaylarını son anda geri çekecek’ iddiasına cevap: Ne münasebet!‘YRP adaylarını son anda geri çekecek’ iddiasına cevap: Ne münasebet!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.