ABD’de işi bitirdiler, Türkiye’ye ‘Business Class’ döndüler

VNL'in ABD etabı için ekonomi sınıfındaki transatlantik uçuşuyla gündeme gelen Filenin Sultanları Teksas'ta dörtte dört yaptı. İşini layıkıyla yerine getiren millilerin yuvaya dönüşü THY'nin Business Class sınıfında oldu.

Spor 5 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Ekonomiyle giden 'Sultanlar'ın dönüşü 'Business'ta oldu.

Voleybol Milletler Ligi’nde (VNL) son şampiyon sıfatıyla mücadele veren Filenin Sultanları turnuvanın ikinci ayağı olan ABD etabında mücadele etmek için Teksas’a Türk Hava Yolları’nın ekonomi sınıfında 13 saat kesintisiz uçuşla gitmiş ve bu kamuoyunda gündem olmuştu.

ABD’de oynadığı dört maçın tamamını kazanan milliler son maçında da ev sahibi Birleşik Devletler’i 3-2’yle geçip Teksas etabını tamamladı. Filenin Sultanları’nın ABD’den Türkiye’ye dönüşü bu kez Business Class’ta oldu. Yurda ayak basan milliler İstanbul Havalimanı’nda muhabirlerin uzattığı mikrofonlara “Rahat geldik” demekle yetindi. Takımın smaçörlerinden Tuğba Şenoğlu “Şu an konuşulacak konu bu değil bence. Galibiyetimiz var, en önemlisi bu” açıklamasını yaptı.

THY ve TVF’den karşılıklı açıklamalar gelmişti

Geçen hafta milli takımın ekonomi sınıfındaki uçuşu oyuncuların sosyal medya paylaşımları üzerine kamuoyuna yansımıştı. Kısa sürede gündem olan gelişmenin ardından açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün “Biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup yetkililerince sağlanmaktadır” demişti.

Türkiye Voleybol Federasyonu ise “Söz konusu uçuşta hiçbir bilete kabin yükseltme işlemi yapılmamış, uçuş listemiz de Türk Hava Yolları yetkililerince yapılan açıklamaların aksine elektronik postalarla sabit olduğu üzere 17 Mayıs 2024 tarihinde Türk Hava Yolları yetkilileri ile paylaşılmıştır. Gerçeğe aykırı yapılan açıklamaları kabul etmek mümkün değildir” sözleriyle karşı açıklama yapmıştı.

Filenin Sultanları 'ekonomi'yle gittiği ABD'den rekorlarla dönüyorFilenin Sultanları ‘ekonomi’yle gittiği ABD’den rekorlarla dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.