Acun Ilıcalı Almanya’da spor kanalı alıyor

Türk iş insanı Acun Ilıcalı, Alman spor kanalı Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sini 30 milyon euro karşılığında satın alıyor.

Spor 24 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Acun Ilıcalı Alman medyasına da el attı.

Türkiye’de TV8 ve TV 8.5 gibi kanalların yanı sıra dijital yayın platformu Exxen’in de sahibi olan Acun Ilıcalı Almanya’ya açıldı. Dünyaca ünlü Acunmedya isimli prodüksiyon şirketinin sahibi Ilıcalı Alman spor kanalı Sport1’in yüzde 50’lik kısmını 30 milyon euro karşılığında satın aldı.

Açıklama, kanalın satıştan önceki tek sahibi olan İsviçreli medya grubu Highlight Communications tarafından yapıldı. Ajans, Almanca konuşan izleyici kitlesi için ilk olarak uyarlanacak yapımın, spor realite yarışması “Exatlon” olacağını duyurdu. Şirket kanalın hisselerinin tamamının ya da bir kısmının satışa açık olduğunu geçen yaz dile getirmişti. Reuters, Sport1’in Acunmedya’ya satışının henüz rekabet ve medya düzenleme kurumlarınca onaylanmadığını belirtti.

Ilıcalı’nın Türkiye’de kurduğu Exxen isimli platform üç sezondur UEFA kulüp organizasyonlarını yayınlıyordu. Bu sene ihaleye açılan Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi karşılaşmalarının yayın haklarını Exxen değil TRT almıştı.

Fenerbahçe'nin son 16'daki rakibi Union SGFenerbahçe’nin son 16’daki rakibi Union SG

Mauro Icardi PFDK'ye sevk edildiMauro Icardi PFDK’ye sevk edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.