Acun Ilıcalı vaat etti: Shelbourne eski günlerine dönecek

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, İrlanda Ligi ekibi Shelbourne'ü satın almadan önce haftalarca araştırma yaptığını belirterek önceliğinin stadyumu geliştirmek olduğunu söyledi.

Spor 1 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ilıcalı'nın basın toplantısı yoğun ilgi gördü.

İrlanda Ligi ekiplerinden Shelbourne FC’yi satın alan Acun Ilıcalı basın toplantısı düzenledi. Hull City’yi Premier Lig’e çıkarmak için çalıştıklarını vurgulayan Ilıcalı, “Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başka bir kulübe daha ihtiyaç duyduk. Portekiz’den Belçika’ya kadar birçok fırsat çıktı karşımıza. Hull City ile hedefimiz Premier Lig’e çıkmak” dedi.

Hull City, bir kez daha Türkiye’ye geliyorHull City, bir kez daha Türkiye’ye geliyor

Shelbourne FC’yi satın almadan önce aylarca araştırdıklarını söyleyen Ilıcalı şöyle konuştu: “Shelbourne’ü İrlanda futbolunda büyük potansiyel görüyoruz. Fazlasıyla heyecanlıyım, beş günlük bir karar değil. Aylarca bu karar üzerinde değerlendirmeler yaptık. Bu kulübü eski günlerine geri döndüreceğiz” dedi. İrlanda insanı ile Türklerin benzediğini belirten Ilıcalı şunları söyledi: “İrlanda hakkında geçmişimden gelen güzel duygularım var. İrlandalılar ve Türkler benzer insanlar, tutkuluyuz. Burada olmaktan mutluyum ve son derece pozitifim. Takımım için iyi ve parlak bir gelecek umuyorum. İyi insanların her zaman kazandığına inanıyorum. Burada çok fazla iyi insan var. Şehirden ve ülkeden büyük bir enerji hissediyorum.”

Acun Ilıcalı Britanya'da büyüyor: Hull City'den sonra ShelbourneAcun Ilıcalı Britanya’da büyüyor: Hull City’den sonra Shelbourne

 

Ilıcalı, Shelbourne’ü satın almanın Hull City’e oyuncu yetiştirmek olmadığını vurgulayarak “Shelbourne projesi, bireysel bir projedir. Bunu anlamanızı istiyorum. Kulüpler birlikte çalışacak ama Hull City’ye oyuncu gönderip almakla ilgili bir proje değil bu” dedi.
Ilıcalı, yapacakları ilk işin stadyumu geliştirmek olacağını söyledi. Ilıcalı, “Eğer işler düzgün şekilde yapılırsa 16 bin – 20 bin arası seyirci potansiyeli var. Hull City’de yaptığımız gibi burada da işe gençleri dahil etmek istiyoruz. Shelbourne’de temel önceliklerimizden biri stadyumumuz Tolka Park’ın yeniden geliştirilmesi olacak” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.