Adana Demirspor yılmadı, Alanya’dan bir puanı son saniyede aldı

Alanyaspor öne geçtiği maçta üstünlüğü koruyamadı, Adana Demirspor bir puanı Yusuf Sarı'nın son saniye golüyle çıkardığı maçtan 3-3'lük eşitlikle ayrıldı.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Süper Lig’in 26’ncı haftasında bir önceki maç Kadıköy’de Fenerbahçe’ye çelme takan Alanyaspor ile düşüş grafiğini toparlamaya çalışan Adana Demirspor karşılaştı. Karşılaşma çok hızlı başladı. Henüz üçüncü dakikada Mario Balotelli’nin serbest vuruştan kaleyi yokladığı pozisyonda kaleci Ertuğrul köşeye nefis uzandı ve gole engel oldu. Devamında etkinliğini sürdüren Balotelli sekizinci dakikada da gole yaklaştı fakat bu kez de topu yandan dışarı gönderdi. Akabinde oyuna denge getiren Alanyaspor 20’nci dakikada ceza alanı yayı gerisinden bir duran top kazandı. Sol ayağının içiyle barajın üzerinden fileleri bulan Balkovec bu nefis golle karşılaşmada takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılıklı ataklara sahne olan maçın 33’üncü dakikasında Alanyalı Oğuz Aydın sahne aldı. Demirspor kalecisinin kısa düşen vuruşunda topu kontrol eden Oğuz ceza alanına girmeden yerden uzak köşeye net bir vuruş yaptı ve ev sahibi ekip bu golle farkı ikiye çıkardı. Bu sezon ligde dördüncü kez fileleri sarsmayı başaran Oğuz’un golüyle soyunma odasına 2-0 Alanyaspor üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya yenik durumdaki Adana Demirspor istekli başladı. 50’nci dakikada Michut’la golü bulan Mavi Şimşekler yardımcı hakemin kalkan ofsayt bayrağına takıldı. Devamında baskısını artıran Demirspor 64’te Yusuf Erdoğan’ın şutunda direğe takıldı. Hemen bir dakika sonrasında Adana temsilcisi penaltı bekledi. VAR’dan gelen uyarıyla ceza sahası içinde elle oynamayı tespit eden karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek penaltıya hükmetti. Vuruş için topun başına geçen Emre Akbaba hata yapmadı ve Demirspor farkı bire indirip umutlandı.

Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'in adını TFF listesine yazdıAntalyaspor, Sagiv Jehezkel’in adını TFF listesine yazdı

Golden sonra maç bir anda hızlandı

Bulduğu golün moraliyle daha da iştahlı saldırmaya başlayan Mavi Şimşekler ilk golün hemen iki dakika sonrasında milli futbolcusu Yusuf Sarı’nın sağ kanattan topla içeri kat edip yakın direğe yerden sert vuruşunun filelerle buluşması sonucu karşılaşmada bir anda 2-2’lik eşitliği yakaladı. İki dakika içinde yediği iki golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Alanyaspor skora denge gelmesinden hemen beş dakika sonra kaleciyi çalımlamak isterken yerde kalan Efecan Karaca’ya yapılan faulle penaltı kazandı. Yeniden öne geçme fırsatı yakalayan ev sahibinde topun başına Novais geçti. Novais’in penaltısını kaleci Vedat kurtarmayı başardı, fakat seken topu tamamlayan Hadergjonaj takımını yeniden öne geçirdi.

Son saniyeler nefes kesti

Skor 3-2’ye geldikten sonra iki takım da fırsatlar yakaladı ancak günün draması maçın son saniyesine kaldı. Yedi dakika uzatma eklenen mücadelenin 90+7’nci dakikasında Adana Demirspor beraberlik fırsatı için kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden duran top şansı kazandı. Frikikten kaleyi yoklayan Nani baraja takıldı, fakat yayın gerisine seken top Yusuf Sarı’nın önüne düştü. Topu önce düzeltip sonra sol ayağıyla sert bir vuruş çıkaran Yusuf meşin yuvarlağın savunmadan da sekmesiyle fileleri sarsmayı başardı ve takımına son saniyede beraberlik getiren golü attı. Kalan az süreden başka gol olmayınca bu müthiş maçtan iki takım da 3-3’lük skor sonucu birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Alanyaspor puanını 29’a yükseltti, Adana Demirspor ise 32 puanla 10’uncu sırada yer aldı.

City Group Başakşehir'i satın aldıCity Group Başakşehir’i satın aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.