Adana’ya Deniz geldi, 3 puanı aldı ve gitti

Süper Lig'de ilk maçına çıkan 18 yaşındaki Başakşehir kalecisi Deniz Dilmen bir penaltı dahil 9 kurtarış yaptı. Başakşehir Adana Demirspor deplasmanında 3-2 kazandı.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
18 yaşındaki Deniz Dilmen maçın yıldızı oldu.

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Adana Demirspor deplasmanı öncesi cesur bir kararla kaleyi 18 yaşındaki Deniz Dilmen’e verdi. Oyuncu kariyerinin ilk Süper Lig maçına çıkacaktı. Bir de 8. dakikada Adana Demirsporlu Stambouli ilk pozisyonda topu ağlara gönderince Deniz Dilmen’in kariyerinin kötü başlayacağı düşünüldü. Ama ev sahibi ekip gole sevinemeden Deniz Türüç’ün ortasında Keny kafayla beraberliği getirdi.

Beşiktaş'ın paşaları Kasımpaşa'yı yıktı, derbiyi beklemeye başladıBeşiktaş’ın paşaları Kasımpaşa’yı yıktı, derbiyi beklemeye başladı

Bu dakikadan sonra 18 yaşındaki kaleci Deniz Dilmen’in şovu başladı, Yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. 26’da Adana Demirspor defansının hatasını değerlendiren Figueiredo Başakşehir’i 2-1 öne geçirdi. İkinci yarı adeta tek kale geçti. Ev sahibi ekip 48’de Barrios’un kafasıyla beraberliği sağladı.Bu dakikadan itibaren maç Deniz Dilmen ile Adana Demirspor forvetleri arasında geçti. 60’da Belhanda’nın kullandığı penaltı dahil net pozisyonlarda genç kaleci başarılı oldu. 86’da nadir gelişen Başakşehir ataklarından birinde Caner Erkin’in pasında Keny takımını bir kez daha öne geçirdi. Maçta 3-2 Başakşehir’in üstünlüğüyle bitti.

Trabzonspor, Alanyaspor'a hesap kesti, Hamsik'e veda ettiTrabzonspor, Alanyaspor’a hesap kesti, Hamsik’e veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.