Alanya sıcağında liderlik keyfi Kahveci’den

İsmail Kartal yönetimindeki Feerbahce Alanyaspor deplasmanında İrfancan Kahveci'nin golüyle 1-0 kazandı. Beşte beş yapan sarı lacivertliler liderlik koltuğunu Galatasatay'dan geri aldı.

Spor 25 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe deplasmanda 3 puana İrfan Can'ın golüyle ulaştı.

Sezona ilk 11 resmi maçının tamamını kazanarak giren Fenerbahçe, seriyi Alanya deplasmanında sürdürmek adına deplasmana gitti. Kanarya, Galatasaray’ın Başakşehir’i mağlup edip maç fazlasıyla eline geçirdiği liderliği geri almak adına da sahaya çıktı.

Maç oldukça çekişmeli başladı. Hafta içindeki rotasyonlu kadronun aksine Dzeko, Tadic, Szymanski, İrfan Can gibi isimlerin ilk 11’de olduğu Fenerbahçe yer yer baskılı oyununu gösterdiği ilk yarının belli bölümlerinde gole yaklaştı. Edin Dzeko ve Fred gibi isimlerle kaleyi yoklayan Kanarya sol kanattaki Ferdi-Tadic bağlantısını pozisyon üretmek için kullandı. 43. dakikada bu kez İsmail Yüksek ve Dusan Tadic bağlantı kurdu. Tadic’in vücudunu kullanarak topu koruduğu pozisyonda İsmail topu alıp ortayı yaptı. Dzeko kontrol etti ve arkasındaki İrfan Can’a bıraktı. İrfan şık bir şekilde rakibini geçip topu ağlarla buluşturdu.

Fenerbahçe ikinci yarıda da oyunun temposunu kontrol etmeye devam etti. Her ne kadar Alanya cephesi atak sayısını artırsa da net pozisyonlara giremedi. Kaleci Dominik Livakovic de tehlike yaratabilecek pozisyonlarda hata yapmadı ve başarılı bir karşılaşma çıkardı. Son bölümde Jayden Oosterwolde, Samet Akaydin gibi oyuncuların da sahaya dahil olduğu Fenerbahçe skoru korudu ve 1-0’la Alanya deplasmanından 3 puan çıkarmayı başardı. Fenerbahçe takımı galibiyetin ardından 3 puanı deplasman tribünündeki taraftarıyla doyasıya kutladı.

Fenerbahçe galibiyeti taraftarıyla kutladı.

Sarı-lacivertliler bu galibiyetle puanını 15 yaptı ve liderlik koltuğunu geri aldı. Alanyaspor ise 7 puanda kaldı ve 11. sırada yer aldı. Fenerbahçe, lig tarihinde üçüncü kez bir sezona 5’te 5 yaparak başladı. Alanyaspor, Süper Lig tarihinde en az şut çektiği (2) ve en düşük gol beklentisi değerinde kaldığı (0.08 xG) maçı oynadı.

İsmail Kartal: Hakemler objektif olsun

İsmail Kartal maç sonu değerlendirmesinde 3 puandan dolayı oyuncularını tebrik etti. İsmail Kartal maçın hakemi Atilla Karaoğlan’la alakalı gelen soruya “Ben çalıştığım kulüplerde hemen hemen hiç hakem hakkında konuşmadım. Ancak bugün verilen kararları herkes gördü. Çok açık ve net. Yani göz göre göre… Benim takımımın, oyuncularımın vermiş olduğu mücadelenin, emeğin bir karşılığı olması lazım, değil mi? Hepimiz vicdanlı, inançlı insanlarız. Onun için biraz da hakemlerimizin dikkat etmesini istiyorum. Objektif olsunlar. Neyi görüyorlarsa onu versinler. Ne varsa onu çalsınlar. Bize göre, ona göre değil. Hakemler herkese aynı olsun. Eşit olsunlar. Benim isyanım oydu. Çok fazla hakem hakkında konuşmayacağım. Herhalde bu konuyla ilgili yönetimimiz bir açıklama yapacaktır.” açıklamasını yaptı.

İsmail Kartal’dan maç sonu açıklamalarında hakemlere rica.

Fenerbahçe’den hakem çıkışı, Selahattan Baki mikrofon başında

Karşılaşmanın ardından maçı stadyumda takip eden Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki hakem yönetimiyle alakalı konuştu. Baki “İlk 5 hafta konuşmayalım dedik. Bu sene biraz daha futbol konuşulsun dedik. Öyle şeyler oluyor ki, insan bazı doneleri ortaya koymak istiyor. Bugün net bir şekilde Szymanski’nin penaltısı verilmedi. %100 gol pozisyonuna giderken takımın atağının kesilmesi. Dzeko ve İrfan Can’a zorlama kartlar. Ne hikmetse Fenerbahçe’ye nasip olan attığımız nizami golde gereğinden fazla uzun süren VAR araştırması. Ne arandı?” dedi. Selahattin Baki oyuncuların da şaşkın olduğunu belirterek “En üst seviyeyi görmüş oyuncularımız, ‘Hayretler içindeyiz’ dediler. Dün kampta da rakibimizin maçını izledik, niyet farkı… Hakemlerin Türk futbolunu bu şekilde temsil etmemesi gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

Golün ardından yaklaşık 3 dakika süren VAR incelemesinin nedenini sorgulayan Selahattin Baki Avrupa liglerinde bu incelemelerin ne kadar sürdüğünü de irdeledi. Baki, 5’te 5 yapılmasına rağmen bu açıklamaları yapma sebeplerinin geçmiş maçların bir birikimi olup olmadığı sorusuna “Tabii ki! Tabii ki! Şimdi tek tek geçmişe girmek istemiyorum. Sadece bu maçla alakalı konuşmak istiyorum ama bugün konuşmamızın sebebi tek bu maç değil. Bu maç artık ciddi kariyer, ciddi gergin maçlar yaşamış futbolcuları bile şaşırttı. Fenerbahçe refleksini, hatırlatmasını ortaya koymak istedik. Bunun ötesinde bir yorum gerekiyorsa Sayın Başkanımız ya da uygun gördüğü bir yöneticiyle açıklama yaparız.” diyerek yanıt verdi.

Baki maç sonunda hakem performansına sitem etti.

Maçın kahramanlarından İrfan Can Kahveci “Bugün belki de sezonun en iyi başlangıçlarından birini yaptık. Çok iyi pozisyonlara girdik. 1-0 öne geçtik ama belki de ilk yarıda 2-0, 3-0 da yapabilirdik. Bazen böyle deplasmanlarda 1-0 da çok iyi bizim için…” dedi.

Maç içinde sakatlık yaşayan Bright Osayi Samuel “İlk 20-30 dakika içerisinde darbe aldım ama devam etmem gerekiyordu. Maçtan sonra ağrı biraz düştü. Bugün 3 puan çok önemliydi. Sabırsızlıkla bundan sonra oynayacağımız maçı bekleyeceğiz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.