Ali Koç ‘Dursun Özbek’in hitabeti’ topuna sert girdi!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, birinci ağızdan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün Dursun Özbek için ‘Sizin karşınıza çıkamaz, öyle bir hitabeti de yok' dediğini, bu konuyu Erden Timur'un da bildiğini açıkladı.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki gerilim başkanlar seviyesinde sürüyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçen hafta yapılan Divan Kurulu toplantısında isim vermeden bir Galatasaray yöneticisi 1959 öncesi şampiyonluklar için yaptığı görüşmeyi kamuoyuna aktardı. Koç, “Yöneticisine söyledim. Çıkalım, eteğimizdeki taşları dökelim, kamuoyu da rahat etsin, biz de rahat edelim, gerginlik bitsin bir daha da konuşmayalım. Yönetici, ‘O senin karşına çıkamaz ki hitabet kabiliyeti yok’ yanıtını verdi” dedi.

Ali Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndüAli Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndü

Bu sözlerin ardından polemik başladı. Bahsi geçen Galatasaraylı yöneticinin Metin Öztürk olduğu ortaya çıktı. Öztürk, şu açıklamayı yaptı: Ali Koç bana gelip, ‘Sizi canlı yayına davet ediyoruz ama siz gelmiyorsunuz’ dedi. Ben de kendisine ‘Burası münazara yeri değil, birisinin diksiyonu iyidir birisinin kötüdür sonunda kazanan çıkar ama bu da haklı olduğu anlamına gelmez. Hitabet yeteneklerini karşılaştıracak değiliz’ dedim. Bu insanlar kafayı peynir ekmekle yemiş. Kendi başkanına, canlı yayında, divan toplantısında ‘Cesur görünümlü korkak bir lider’ diyen zatı ciddiye almak mümkün değil.”

Özbek: Galatasaray’ı karıştırmaya kalibreleleri yetmez

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Ali Koç’a önceki gün sert sözlerle yüklendi. Özbek, “İkinci başkanım Metin Öztürk kardeşimi bir polemik içine çekmeye çalışıp, buradan Galatasaray’a vurmaya çalışıyorlar. Kendisi iyi bir Galatasaraylıdır, neyi ne zaman söyleyeceğini de çok iyi bilir. Bu Ali Cengiz oyunlarını yapanlara hatırlatmak isterim; onlar giderken biz dönüyorduk. Anlaşılıyor ki, açıklamalarında dedikleri gibi fıtratlarında olmayan şeyleri yapmaya başladılar. Yalnız ben şimdiden söyleyeyim, Galatasaray’ı karıştırmaya ne güçleri, ne kalibreleri, ne de geçmişleri yeter” dedi.

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a: Ne kalibreleri, ne geçmişleri yeter... Metin Öztürk'ten itirafDursun Özbek’ten Ali Koç’a: Ne kalibreleri, ne geçmişleri yeter… Metin Öztürk’ten itiraf

Bu açıklamaların ardından Fenerbahçe Ali Koç, bu kez kulübün internet sitesinden Metin Öztürk ile yaşadığı diyaloğu anlattı. Fenerbahçe Başkanı şunları söyledi: “29 Mart 2023’te pek çok kulübün başkan ve yöneticilerinin yer aldığı bir toplantıda, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Sn. Metin Öztürk ile aramızda kamuoyunca malum diyalog geçmiştir. Kalabalık bir toplantıda herkesin gözü önünde yaşanan bu diyaloğa rağmen son birkaç gündür konunun muhataplarınca gerçek durumla hiç ilgisi olmayan, son derece yanıltıcı açıklamalar yapılmıştır.”

Metin Öztürk, ‘Özbek sizin karşısınıza çıkamaz hitabeti yok’ dedi

TV karşısında 1959 öncesi şampiyonluklar konusunu tartışmayı teklif ettiğini söyleyen Koç, “Metin Öztürk’e ‘Çıkalım, eteğimizdeki taşları dökelim, kamuoyu da rahat etsin, biz de rahat edelim, gerginlik bitsin bir daha da konuşmayalım diyerek tüm kamuoyu önünde karşılıklı görüşme teklifimi sundum, ‘Bu adımı isterseniz kendi kulüp televizyonunuzda yapabiliriz’ diye belirttim. Öztürk bu çağrım üzerine herkesin önünde ‘Başkan Dursun Özbek sizin karşınıza çıkamaz, öyle bir hitabeti de yok.’ şeklinde cevap vermiştir” dedi.

Ali Koç'tan Galatasaray'a büyük suçlama: Zaha...Ali Koç’tan Galatasaray’a büyük suçlama: Zaha…

“Erden Timur konuşmayı biliyordu”

Erden Timur hakkında dosya hazırlattığı iddialarına da cevap veren Koç şu açıkmayı yaptı: “Yine aynı toplantıya yönelik o dönemde kamuoyunca çok tartışılan bir diğer konu olarak Erden Timur hakkında dosya hazırlattığım yönünde, tamamıyla yalan ve yanlışlarla dolu bir iddia da gündeme getirilmiştir. Nitekim aramızda geçen bu konuşmalar, yönetim kurulu üyesi Ahmet Ketenci tarafından 11 Mayıs 2023 Perşembe günü bazı kulüp başkan ve yöneticilerinin olduğu bir başka toplantıda da rakibimizin Sportif A.Ş. Başkan Vekili (Erden Timur) ile paylaşılmıştır. Kendisinden bu konuya dair ne konuşmanın yapıldığı anda ne de sonrasında hiçbir itiraz gelmemiştir.”

“Bambaşka şekilde ele aldıklarına şahit olduk”

Konunun değiştirilme çabasına girildiğini belirten Fenerbahçe Başkanı, “Geldiğimiz noktada; Metin Öztürk’ün yaptığı söylem değiştirme yaklaşımı gibi ilgili kulübün malum medya mensuplarının da önce ‘O yönetici Galatasaray’dan istifa etmelidir’ , ‘Bu yönetici kim ise bu konunun peşini asla bırakmayacağız, öğreneceğiz’ dediklerine, sonrasında bu söylemlerini tamamen değiştirerek konuyu olduğundan bambaşka şekilde ele aldıklarına şahit olduk. Bu diyaloğun pek çok kişinin olduğu bir toplantıda, tam olarak yukarıda ve ilk gün de açıkladığım şekilde geliştiğini bir kez daha kamuoyunun bilgisine paylaşırım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.