PFDK’dan Beşiktaş ve Galatasaray’a ceza yağdı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan Emre Kocadağ, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'a ceza yağdırdı.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
PFDK'dan ceza yağdı

Beşiktaş’ın deprem bölgesindeki takımlarla ilgili alınan kararlara yaptığı itiraz, Galatasaray’ın hakem kararlarına ilişkin açıklamaları ve çok daha fazlası… Türk futbolu, saha içindeki rekabet kadar saha dışında da büyük bir rekabet içinde. Bu rekabet ve mücadele hali içerisinde başkanların bazı söylemleri kendilerine maddi ve manevi çeşitli cezalar getirebiliyor.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla ilgili olarak Çebi’ye 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezası verdi. Çebi’nin aldığı cezanın gerekçesi sportmenliğe aykırı hareketler, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar. Öte yandan Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ’ın da sportmenliğe aykırı hareketler, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle 200 bin TL para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Beşiktaş’tan Lale Orta'ya tebrik geldiBeşiktaş’tan Lale Orta’ya tebrik geldi

Hem Özbek hem Timur’a ceza

Galatasaray’da da durum Beşiktaş’tan farklı değildi. PFDK, Başkan Dursun Özbek’e kulüp sosyal medya hesabından yapılan paylaşım sebebiyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezası verdi. Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur ise müsabaka sonrası basın mensuplarına yapmış olduğu ve kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan beyanlarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezasına çarptırıldı. PFDK’ya sevk edilen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a ise herhangi bir ceza verilmediği açıklandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.