Ali Koç: Haziran ayında Fenerbahçe’nin yeni bir başkanı olacak

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sezon sonunda başkanlıktan ayrılacağını duyurdu. Süper Kupa süreciyle ilgili TFF Başkanı'nı yalancıklıkla suçlayan Koç, devletin soruşturma açımasını istedi.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ali Koç, Galatasaray'a sert sözlerle yüklendi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu’nda gündemi değiştirecek açıklamalarda bulundu. Kesin bir dille sezon sonunda yapılacak seçimlerde aday olmayacağını duyuran Koç, Suudi Arabistan’da oynanmayan Süper Kupa finali ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye ‘yalancı’ suçlamasında bulundu ve konuyla ilgili soruşturma açılmasını istedi.

Fenerbahçe’nin borcu açıklandı: 11 milyar 466 milyon TL

Divan Kurulu’nda Fenerbahçe Denetleme Kurulu üyesi Mehmet Vodina, sarı-lacivertli kulübün ve bağlı ortaklıklarının toplam borcunun 11 milyar 466 milyon TL olduğunu açıkladı. Vodina, “1 Haziran 2023 ve 31 Ağustos 2023 ara dönemine ilişkin hazırlanan raporumuz yönetim kurulumuza verilmiştir. Bu ayları kapsayan dönemi özet olarak sizlere sunuyorum. Toplam borcumuz 11 milyar 466 milyon TL’dir. 31 Mayıs 2023 tarihinden belirlenen tarihler arasında borç 3 milyar artmıştır” diye konuştu. Kulübün Varlıklar toplamının 6 milyar 252 milyon TL olduğunu belirten Mehmet Vodina, net gelirin 2 milyar 508 milyon TL, giderlerin 1 milyar 701 milyon TL, finansman giderlerinin 485 milyon TL, dönem karının da 304 milyon TL olduğunu söyledi.

Burak Kızılhan, 350 bin forma şatışına ulaşıldığını söyledi.

Burak Kızılhan: Fenerium rekor kırdı

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Fenerium mağazalarının rekor kırdığını belirterek “Geçen sezon nisan ayında ulaştığımız 350 bin forma satış adedine bu yıl ocak ayında ulaşarak yeni bir rekor kırdık. 2023 yılı ciromuz 1 milyar 302 milyon lirayla tamamlandı. Bu rakam Fenerium tarihinin rekorudur. Döviz cinsinden 47 milyon 700 bin euro ciroya ulaştık” diye konuştu.

Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar,Ali Koç’un başkanlığı bırakmamasını istedi.

Uğur Dündar: Ali Koç bırakmamalı

Kalamış’taki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki toplantıda konuşan birçok üye, Ali Koç’un Haziran’daki seçimde aday olmayacağı yönündeki söylentilere vurgu yaparken, sarı-lacivertli kulübün başkanına ‘Göreve devam et’ mesajı verildi. Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da Ali Koç’a çağrıda bulundu. Ali Koç’a seslenen Uğur Dündar “Yüksek Divan Kurulu olarak Sayın Başkan Ali Koç’un görevine devamında sonsuz yararlar görüyoruz. Fenerbahçe’ye başkan bulunur ama ikinci bir Ali Koç bulunmaz. Bunu tarihe not olarak düşüyorum. Başkanımız ayrılmak istese bile onu görevinin başında tutmak için her türlü özveride bulunmaya hazırız.” dedi. Daha sonra kürsüye Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geldi. Koç’un açıklamaları özetle şöyle…

Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz: Dün akşama kadar liderdik. Bir maç eksikle ikinci sıradayız. Yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. 23. hafta itibariyle kulüp tarihimizin 60 puanla en yüksek puanına ulaşmış durumdayız. Bu akşam zorlu bir maça çıkıyoruz. İnşallah şans yolumuzda olur ve 3 puanla döneriz.”

Krunic’i 3 milyon euro’nun altına aldık: Transferde hızlı davrandık ve daha iyi bir kadro mühendisliği yaptık. Krunic ve Bonucci’yi aldık. Krunic yaz döneminde çok daha pahalıya gelebilirdi ama şimdi 3 milyon Euro’nun altında aldık. Leonardo Bonucci’nin liderlik karakteri ve son sezonunda şampiyonluğa oynamak istemesi dolayısıyla getirdik. Stoper hattının şiştiği söyleniyor ama FC Nordsjaelland maçına stopersiz çıktık.

Çağlar Söyüncü maddi açıdan büyük fedakarlık yaptı: Çağlar Söyüncü’nün transferinde kulübüyle kapatılmaz bir fark vardı. Biz Masadan çekildik. Çağlar Fenerbahçe’de sadece dört ay forma giyebilmek için büyük bir fedakarlık yaptı ve Atletico Madrid ile yaptığı anlaşmadaki imza parasının büyük bir bölümünden feragat etti. Kendisini sormadım bu rakamın ne kadar olduğunu ama milyon euro seviyesinde bir bedelden vazgeçti. Kendisine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Madrid’de bu transfer için adeta kamp kuran Selahattin Baki’ye teşekkür etmek istiyorum.

Hakem kararları kaderimizi etkiliyor: TFF’den bahsetmek istiyorum. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok olağanüstü olayların yaşandığı ülkemizde futbol hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. TFF’nin kurullarının, hakemlerinin kararları ve performansları Avrupa’nın büyük liglerinde hiç görülmemiş bir seviyede kaderimizi etkiliyor. Tek dileğimiz, adil bir yönetim olması ve hakem kararlarında çifte standardın yok edilmesi. Biz TFF nezdinde tüm girişimlerimizi yapıyoruz. Bu sezon 12 kez mektup yazmışız sadece birine cevap vermişler. Bir kez daha sesleniyorum. Hak yemeden, adil rekabet ortamıyla sezonu tamamlamamızı sağlayın. Bu iklim sağlandığı takdirde zaten su yolunu bulacaktır, bizim tek isteğimiz bu.

Ali koç, troll hesapların yaptığı saldırıyı grafikle anlattı.

Negatif yorumlar 40 troll hesap tarafından yapıldı: Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçını ortak kararla oynamadık. Bu konuda sosyal medya ve geleneksel medyada şahsıma organize ve planlı saldırılar oldu. Ben Galatasaray kulübü olsam ‘Beni niye unuttunuz, ben de kararın alınmasındaki faktörlerden biriydim’ derim. Trol hesapların kimlere ve nelere hizmet ettiği herkesin bildiği gerçeklerdir. Paylaşımlardaki negatif yorumların yüzde 59’u 40 troll hesap tarafından yayıldı. Bunların ortak yanı Fenerbahçe’nin sıkı sıkıya bağlı olduğu değerler ile sıkıntıları olması mıdır?

Beni yaralayan dost bildiklerimin sessizliği: Önce algılar sosyal medyaya yerleştiriliyor, sonra da geleneksek medyada pişiriliyor. Başkanınız olarak altı sezondur yaşadıklarımızda esas hatırlayacağım düşmanlarımızın sözleri ve saldırıları değil, dost bildiklerimizi sessizliğidir.

Ali Koç anlatıyor: Yazışmalarda Atatürk varmış, Suudiler günler önce reddetmiş, kulüplere söylenmemişAli Koç anlatıyor: Yazışmalarda Atatürk varmış, Suudiler günler önce reddetmiş, kulüplere söylenmemiş

TFF ile bizim yaptığımız açıklamalar siyah ve beyaz kadar birbirinden farklı: Dönelim Arabistan konusuna. Süper Kupa finaliyle ilgili TFF ve TFF’den aldığı bilgilerle Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı açıklamalar ile bizim yaptığımız açıklamalar siyahla beyaz kadar birbirinden farklı. Ya biz ya da TFF gerçekleri tam olarak yansıtmıyor.

Devletin soruşturma açmasını talep ediyoruz: Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, devletimizin bu süreçte yaşananları etraflıca soruşturmasını talep ve rica ediyoruz. Yapılacak kapsamlı soruşturma sonunda, neler yaşandığını, kimlerin sorumlu olduğunu, TFF’nin söylediğinin aksine, milli değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimizin tartışma konusu olup olmadığını, maçın iptaline TFF’nin organizasyon beceriksizliği mi, kulüplerin taleplerinin mi sebep olduğu ortaya çıkacaktır. Hatta maçın iptaline giden süreçte kasıt olup olmadığı da netleşecektir. Kasıt şüphesi üzerinde durulmasını özellikle rica ediyoruz.

Suudi Arabistan, süper kupa parasını geri istedi, oysa paranın yarısı bankalara gitti bileSuudi Arabistan, süper kupa parasını geri istedi, oysa paranın yarısı bankalara gitti bile

Stada Atatürk ismi verilemiyor: Stadımızın adını Atatürk Stadı yapabilme konusu için bilgi vereceğim. Mevcut bir yönetmelik var, aynı şehirde birden fazla tesise Atatürk Stadı adı verilemiyor. Başvurumuz reddedileceği için konuyu Spor Bakanlığı ile görüştük. Bir yönetmelik değişikliği basit bir konudur. İstanbul büyük bir şehir olduğu için birçok konuda olduğu gibi Avrupa ve Anadolu yakasının farklı değerlendirilmesini önerdik. Bazı görüşmelerin uygun olacağı bize söylendi. Yaptığımız temaslarda bir ilerleme sağlayamadık. Devletimizin bu konuya olumlu yaklaşmasını temenni ediyoruz. İnşallah yardımcı olurlar. (Fenerbahçe Genel Kurulu’ndan Atatürk Stadi’na vize haberini okumak için tıklayın)

Galatasaray’a sert sözler: Bir çift lafım da rakibimize olacak. Rakibimiz algı yaratma konusunda olağanüstü yeteneklere sahip. Bunlara 10 pozisyonun 1’i aleyhte çalınsa kıyameti koparıyorlar. Aynı şekilde bizim için 10 pozisyonun 9 aleyhimize, 1’i lehimize olsa onda da ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Riyakarlık, utanma, çekinme refleksi olmayan bir camia. Transfer yaparken hiçbir etik duruma riayet etmezler. Hiç kimse bizim transferimizi, oyuncumuzu ayarttınız diyemez. Onlar önce oyuncuyu ayartırlar sonra da futbolcunun kulübünü köşeye sıkıştırırlar. İşler iyi giderken itidal çağrısız yaparlar, işler kötü giderken ortalığı karıştırır ve kızıştırırlar.

Haziran ayında yeni bir başkanınız olacak: Başkanlığımın devamına dair teveccühünüze teşekkür ederim. Onur duydum, gururlandım ancak Allah’ın izniyle haziran ayında yeni bir başkanımız ve yeni bir yönetimimiz olacak.Bu kararımın Fenerbahçe’nin hayrına olduğuna inanın.

Sadettin Saran’a imza toplamasını ben söyledim: Burada ciddi bir yanlış anlama var. 21 Kasım’da yemek yemişiz, 30 Ocak’ta da yanılmıyorsam Yüksek Divan Kuruluna imza teslimatını yapmış. Burada bir haksızlık yapılıyor, ‘Şampiyonluğa giderken imza toplamak neyin nesi’ deniliyor. Sayın Sadettin Saran, benim bir dönem daha devam etmem gerektiğini, bu nedenle kendisinin aday olmak istemediğini, ben de kesinlikle devam etmeyi düşünmediğimi, o yüzden aday olmasının iyi olacağını söyledim. Her görüşmemizde, aday olmam durumunda kendisinin aday olmayacağını söylüyor. Bu, Fenerbahçe menfaatleri açısından son derece mert ve şeffaf bir durumdur. Kendisine imza toplaması gerektiğini ilettik. Bilgileri paylaşmamız gerekiyor. İmzaları toplayanlarla bilgi paylaşacağız. Biliyorsunuz reklam için adaylığını açıklayanlar oluyordu, bu nedenle imza toplayanlarla paylaşacağımızı ilettik. Şu ana kadar bu imzayı toplayan tek isim Sadettin Saran’dır. Bilgilerimizi de kendisiyle paylaşacağız. Benim ve mevcut yönetimin Sadettin Saran’ı desteklediği iddiaları doğru değil. Biz bir an önce adayların çıkmasını istedik. Burada en önemli konu, Fenerbahçe’nin menfaatleridir. Şampiyonluğa da koşarız, demokrasi şölenini de yaşatırız. İmza toplama hususu, bizim bilgimiz çerçevesinde olmuştur. Ama bizim bir adayı destekleme lüksümüz de tavrımız da yoktur.

Ali Koç müjdeyi verdi: Melissa Vargas resmen Fenerbahçe'deAli Koç müjdeyi verdi: Melissa Vargas resmen Fenerbahçe’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.