Ali Koç’tan Fenerbahçelilere ‘Atatürk Stadyumu’ çağrısı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç 9 Eylül tarihinde yapılacak Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu'na üye katılımı çağrısı yaptı. Koç "Bu toplantı kulübümüzün geleceği için hayati önem taşıyor" dedi.

Spor 8 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ali Koç'tan stadyum isim değişikliği için çağrı.

Fenerbahçe’de Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu 9 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Stadyum isim değişikliği için resmi adımların atılmasının planladığı kurul için Ali Koç, katılım çağrısında bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Koç “Fenerbahçemiz için tarihi bir öneme sahip bu toplantıya, her zaman kulübünün yanında olan üyelerimizin katılımı çok önemli” dedi. Koç yaptığı açıklamada “Yıllardır süren çalışmaların artık hayata geçmesi için her bir Fenerbahçe üyesinin sorumluluk alması, o günü Fenerbahçelerine ayırmaları ve toplantımızda bulunması gerekiyor. Fenerbahçelilik bu sorumluluğu en sahiplenici şekilde üstlenmeyi gerektirir” sözlerini kullandı.

Yılın futbolcusu ödüllerinde bir Fenerbahçeli...Yılın futbolcusu ödüllerinde bir Fenerbahçeli…

Koç, stadyum isim değişikliğinde atılacak adımlar açısından önemli olan kurul için “Tüzüktadil toplantısında, stadımızın isminin Atamızın ismini taşıması için gereken başvuruyu yapabilmek adına oy vereceğiz. Çok iyi biliyorum ki Fenerbahçeliler için bu oylamada payı olmak, yarınlara iz bırakmak demektir. Milyonlarca taraftarımızın resmi temsilcisi olarak Fenerbahçelilik sorumluluğunu taşıyan ve aidiyetini hisseden tüm üyelerimizin 9 Eylül Cumartesi günü tüzük tadil kongremize katılım sağlayacaklarına yürekten inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Koç ayrıca yasaya uyma vurgusu yaptığı açıklamasında “7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile spor kulüpleri bakımından önemli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler içinde en kritik olanlardan biri de spor kulüplerinin dernek statüsünün kaldırılması ve ‘spor kulübü’ adında yeni bir tüzel kişilik tanımı yapılması. Bu düzenleme sonrasında kulübümüzün, sekiz branşta faaliyet göstermeye devam edebilmesi için tüzüğümüzün; Spor Yasasına uyumlu şekilde tadil edilmesi gerekmekte. Özetle tüzük tadil toplantımız kulübümüzün geleceği için hayati önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi kadrosu belli oldu: Olanlar, olmayanlar, sürprizler...Fenerbahçe’nin Konferans Ligi kadrosu belli oldu: Olanlar, olmayanlar, sürprizler…

Kulüpler Birliği görevine devam

Öte yandan Ali Koç’un Avrupa’daki futbol kulüplerini temsil eden en önemli kuruluş olan ECA’nın seçimleri sonucu 2023-2027 yılları arasında da ECA Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüteceği öğrenildi. Koç, 2019-2023 yılları arasında da kurula seçilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.