Alman Milli Takımı Nagelsmann’a emanet

Hansi Flick'le yollarını ayıran Almanya Futbol Federasyonu milli takımın başında son olarak Bayern Münih'i çalıştıran ve Alman deviyle geçtiğimiz sezonun ortasında yollarını ayıran genç teknik direktör Julian Nagelsmann'la anlaştı.

Spor 23 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nagelsmann Almanya'nın yeni teknik patronu oldu.

Almanya’da Julian Nagelsmann dönemi başladı. Almanya Futbol Federasyonu’nda yapılan açıklamaya göre milli takımın başında genç isim getirildi. Almanya, son olarak Japonya’ya karşı alınan 4-1’lik mağlubiyetin ardından deneyimli isim Hansi Flick’le yollarını ayırmıştı. Flick, 123 senelik Alman futbol tarihinde görevinden alınan ilk milli takım teknik direktörü olarak tarihe geçmişti.

Almanya, bu ayrılığın ardından takımın başına geçecek ismi açıkladı. Son olarak Bayern Münih’te görev yapan ve istikrarsız sonuçların ardından geçtiğimiz sezonun ortasında görevden alınan Julian Nagelsmann takımın başına geçecek. Almanya, bundan yaklaşık 9 ay sonraki Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Milli Takım son dönemdeki istikrarsız sonuçların ardından toplarlanmanın yollarını ayıracak. Temmuz 2024’e kadar geçerli sözleşmeye imza atan Nagelsmann “Kendi ülkemizde Avrupa Futbol Şampiyonası düzenleyeceğiz. Bu özel bir şey. Gelecek yıl birbirine sıkı sıkıya bağlı bir takım göreceğiz” dedi.

Nagelsmann Bayern öncesi RB Leipzig ve Hoffenheim gibi takımlar çalıştı. Almanlar bir sonraki milli arada Meksika ve ABD ile hazırlık maçları yapacak.

Almanya’da Hansi Flick dönemi sona erdiAlmanya’da Hansi Flick dönemi sona erdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.