Almanya’da Mesut Özil hedefte: Gümüş Defne Yaprağı geri alınsın

Mesut Özil'in İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlara karşı yaptığı paylaşım Almanya'da büyük rahatsızlık uyandırdı. Bazı siyasetçiler, Özil'i verilen devlet nişanının geri alınması için kampanya başlattı.

Spor 2 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mesut Özil, Almanya'da sporculara verilen en yüksek devlet nişanı olan Gümüş Defne Yaprağı almıştı.

Uzun yıllar Almanya Milli Futbol Takımı’nın formasını giyen attığı goller ve yaptığı asistlerle takıma büyük katkı yapan, 2014’de Dünya Kupası’nın kazanılmasında başrol oynayan isimlerden biri olan Mesut Özil ülkesinde hedefte. Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Başakşehir forması giydikten sonra 2022’de futbolu bırakan Mesut Özil, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Özil, haritada İsrail’in üzerine çarpı atarken altına ‘Filistin’ yazdı.

Özil’in bu paylaşım Almanya’da büyük rahatsızlığa sebep oldu. Bild gazetesi, Özil’in bu paylaşımı için “Özil skandal paylaşımıyla şoke etti. Dünya şampiyonu, İsrail’in yok edilmesini istiyor” başlığını attı. Bazı Alman politikacılar da Mesut Özil’e verilen devlet nişanlarının geri alınmasını talep etti. Ancak birçok hayranı Özil’e sahip çıkıp İsrail protestosunu alkışladı.

Mesut Özil 'Kanım kırmızı' deyip Almanya Milli Takımı'nı seçmişMesut Özil ‘Kanım kırmızı’ deyip Almanya Milli Takımı’nı seçmiş

Özil’in İsrail’i çarpıyla işaretleyip, Filistin yazdığı haritayı paylaşması üzerine Birlik Partileri (CDU/CSU), harekete geçti. CSU Genel Sekreteri Martin Huber, Bild’e yaptığı açıklamada “İnanılmaz, kabul edilemez. Mesut Özil, açık antisemitizmi ve Bozkurtlar’a yakınlığı ile başarısız uyumun örnek vakasıdır. Artık Almanya için oynamaması iyi bir şey” dedi. CDU milletvekili Gitta Connemann, “Bu onura artık layık değil” diyerek 2014 Dünya Kupası’ndaki başarılarından dolayı milli takım futbolcularına verilen ve spor dalında en yüksek devlet nişanı olan Gümüş Defne Yaprağı ödülünün Mesut Özil’den geri alınmasını istedi.

Mesut Özil'den Arda Güler'e tavsiye: Odegaard'a bak!Mesut Özil’den Arda Güler’e tavsiye: Odegaard’a bak!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.