Alperen Şengün: Fenerbahçe’ye gitmek hayatımın hatası olacaktı

Milli basketbolcu Alperen Şengün geçmişte kendisini Fenerbahçe'nin istediğini ve bu teklifi kabul etseydi 'hayatının hatasını' yapmış olacağını söyledi. Şengün Türkiye'ye dönme planı olmadığından da bahsetti.

Spor 21 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün samimi açıklamalarda bulundu.

Houston Rockets formasıyla NBA’de çok başarılı bir grafik çizen milli basketbolcu Alperen Şengün Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk oldu. Samimi açıklamalarda bulunan Şengün Banvit’ten Beşiktaş’a transferini şöyle anlattı:

“Teksüt Bandırma parasal problemlerden dolayı kapanmak zorunda kaldı. Biz de nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Bize proje getirdiler, Bursa olabileceğini, Beşiktaş olabileceğini söylediler. 18 oyuncuyduk, ‘şu kadar verip alabilirsiniz’ gibi bir durum vardı. O zamanlar Beşiktaş 650 bin dolar vereceğini söylemiş. Banvit de bir milyon dolar istiyordu. Menajerimiz de ‘tamam, çocuklar oynasın, ben paranın geri kalanını vereceğim’ demiş. Sonra Beşiktaş’a gittik. Beşiktaş büyük camia. Çoğu kulüplere, Galatasaray gibi büyük kulüplere gitmiş, fakat onlar ‘biz yapamayız, riski alamayız’ demiş. Biz gittik, Şehmus Hazer vardı, benim arkadaşlarım vardı, Banvit’ten gelen sekiz oyuncu vardı. Normalde yabancı kuralı beş olmasına rağmen üç yabancı vardı. Beşiktaş bizim önümüzü açtı.”

‘Ne olursa olsun gideceğim’

“Ben önümde kimse olmayacağını görünce bu avantajı kullanmak için yediklerime ve antrenmanlarıma çok dikkat ettim. Antrenmanlarımı iki katına çıkardım. Benim yanımda hamburger yerlerdi, ben yemezdim. Aşırı zayıfladım. Bayağı kilo verdim ve çok ağırlık idmanı da yapıyordum. Sonra bayağı fit oldum ve harika bir sezon geçirdim. Sezonun ortalarında NBA konuşmaları başladı. Hayal edemiyorsun tabii. Giresun’dan gelmişsin, Banvit’te oynamışsın. İnsanların yarısı gitmememi, yarısı gidip orada kendimi geliştirmemi istiyordu. Beni ise hiçbir şey etkilemedi. O zamanlar Fenerbahçe transferleri vs. hep bunlar konuşuluyordu. Bu sosyal baskının altında kalmadan ‘gideceğim, ne olursa olsun gideceğim. Bir yıl oynamasam bile İngilizcemi ve vücudumu geliştiririm, gitmek istiyorum’ dedim.”

‘Fenerbahçe’ye gitmek hayatımın hatası olacaktı’

“Bana Fenerbahçe‘den teklif geldi. Beşiktaş’a teklif yapılıyor, fakat Türkiye’de sana da soruluyor. Ben istemiyorsam gitmiyorum. Bana Fenerbahçe yüksek bir teklif yapmıştı. O zamanlar aylık 30.000 liraya oynuyorduk. Fenerbahçe’nin teklifi gelince istemediğimi söyledim. Beni sezon ortasında istemişlerdi. Beşiktaş’ta üç yıllık kontratım vardı. O kontratta NBA çıkışı maddesi vardı. Ben NBA’ye gitmek istersem para ödemiyorum, zaten NBA aldığı takıma bir para ödüyor. Ben Fenerbahçe’ye gitseydim bana büyük para vereceklerdi. Karşılığında ‘Alperen NBA’e giderse ben üç milyon para istiyorum’ diyeceklerdi. NBA de bunu bir yere kadar ödeyebiliyor. 800.000 dolar ödüyor, gerisini sen ödüyorsun. Bu hayatımın hatası olacaktı. Bunu biliyordum. O yüzden teklifleri kabul etmedim. Beşiktaş’ta 30 dakika oynuyordum, Fener‘e gidip 15 dakika oynamak istemiyordum. Beşiktaş’ta oynayıp kendimi geliştirip sezon sonunda NBA’e gitmeyi istiyordum.”

‘Basketbol hayatımı NBA’de bitirmek istiyorum’

“Ben Türkiye’ye dönmek istemiyorum. Allah izin verirse, büyük bir şey olmazsa dönmek istemiyorum. Basketbol hayatımı orada bitirmek istiyorum. Yazları geliyorum, buradayım, ama sezon içinde burada olmak istemiyorum. Ben oraya gittiğimde kültüre de, her şeye de çok çabuk alıştım. Ben gittiğim ortama ayak uydururum. Burada İngilizce öğrenmememin sebebi de… Bilirsin, arkadaşlarımız da öyledir, Türk insanları biraz dalga geçmeyi sever. Burada İngilizce konuşurken bir hata yap hemen gülerler. O yüzden insanlara ve çocuklara söylüyorum, sakın kafanıza takmayın. Ben Amerika’da öğrendim. Ben de çekiniyordum, konuşamıyordum. Bir şey söylüyordum, diğer gülüyordu, rencide oluyordum. Amerika’ya gittiğimde yanlış konuştuğumda beni alkışlıyorlardı. Çünkü deniyorum, konuşmaya çalışıyorum.”

Wanda Nara'ya şok: Babası gözaltına alındıWanda Nara’ya şok: Babası gözaltına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.