Anadolu Efes ve Fenerbahçe ‘rahat’ başladı

Play-off'ta ilk maçlarına çıkan Anadolu Efes sahasında Darüşşafaka’yı; Fenerbahçe de Tofaş’ı rahat bir şekilde yenerek seride 1-0 öne geçti.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes ve Fenerbahçe serilerinde öne geçtiler.

Günün ilk maçında Anadolu Efes, Darüşşafaka’yı ağırladı. Lacivert-beyazlılar fırtına gibi girdikleri mücadelede 12-0’lık seri yakaladı. Daha sonra oyunu dengeleyen Daçka, çeyrek sonunda farkı tek haneye indirdi ve ikinci periyoda 27-18’le girildi. Maçın ikinci bölümünde her iki takım da hücumda neredeyse kusursuz oynadı. Çeyrek skoru 32-31 Daçka lehineydi. Soyunma odasından yine dengeli oyunla dönüldü. Daçka, rakibine yaklaşmak istese de Efes farkı korudu, son çeyreğe 79-72 ev sahibi üstünlüğüyle geçildi. Rodrigue Beuabois ve Vasilije Micic gibi kısalarının etkili oyunuyla Efes çift hane bandında tuttu ve maçı 104-94 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

Beaubois 7’de 5 üçlük attığı maçı 26 sayıyla bitirdi. Will Clyburn, 18 sayı ve 11 ribauntla double double yaptı. Micic 19 sayıyla oynadı. Daçka cephesinde Can Korkmaz ve Doğuş Özdemiroğlu 22’şer sayı kaydetti ancak yeterli olmadı. Takımlar maç boyunca 13’er üçlük isabeti buldu. Seride ikinci maç 31 Mayıs Salı 18.00’de Volkswagen Arena’da oynanacak.

Barcelona basketbolda bütçe küçültüyor... Sertaç Şanlı iddiasıBarcelona basketbolda bütçe küçültüyor… Sertaç Şanlı iddiası

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman maç sonu açıklamalarında hakemlere yüklendi. Rakip takımın 32 serbest atış kullandığını vurgulayan Ataman, “Son 10 yılda EuroLeague’de bir hakemimiz var. Diğer ülkelerden üçer dörder hakem gitti. Dünkü play-off maçlarını da izledim. MHK’ye çağrı yapıyorum. Hakemler daha eğitimli olmalı. Salonlarda olaylar çıkabilir. Buradaki Efes seyircisi sezon başından beri çok centilmen ancak diğer salonlar olaylar yaşanabilir” dedi. İki gün önce oynanan Karşıyaka – Bursaspor maçının ardından her iki takımın koçu Ufuk Sarıca ve Dusan Alimpijevic de hakem yönetimini eleştirmişti. Söz konusu maç uzatmalarla beraber 2 saat 34 dakika sürmüştü. Karşılaşmada toplam 61 faul düdüğü çıkmıştı.

Ergin Ataman’dan MHK’ya uyarı.

Fener farklı başladı

Çeyrek final eşleşmelerinde ilk maçlar Ataşehir’de tamamlandı. Fenerbahçe, sahasında Tofaş’ı konuk etti. Maça Scottie Wilbekin’in dış şutlarıyla fark yaratarak başlayan Fenerbahçe’ye konuk ekip, Brady Manek ve Boubacar Toure’yle yanıt verdi. Ancak çeyrek 28-20 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyrekte rakibini top kayıplarına zorlayan Fenerbahçe farkı çift hanelere çıkardı. Devre 47-35 sona erdi. İkinci yarının başında dengeli bir oyun seyretti ve Fenerbahçe farkı korudu. Son çeyrekte Tofaş’ın geri dönüş çabaları yetmedi ve Sarı Kanarya, maçı 93-78 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

Johnathan Motley 17 sayı ve 8 ribauntla maçı tamamladı. Şehmus Hazer galibiyete 17 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistle katkı sağladı. Scottie Wilbekin 11, Samet Geyik 10 sayıyla çift hanelere çıktılar. Bursa ekibinde Boubacar Toure 23 sayı ve 8 ribauntla oynadı. Brady Manek 13, Rob Gray 11 sayı üretti. Maç boyunca 12 üçlük isabeti bulan Fenerbahçe’ye karşın Tofaş yalnızca 4 isabet bulabildi. Seride ikinci karşılaşma 31 Mayıs Salı saat 20.30’da Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak.

Telekom ve Karşıyaka evde hata yapmadıTelekom ve Karşıyaka evde hata yapmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.