Ankaragücü iddialı: Taraftarımıza Galatasaray galibiyeti izleteceğiz

Ankaragücü Sportif Direktörü Yılmaz Bal, Galatasaray'la oynayacakları maçta taraftarlarından da alacakları destekle karşılaşmayı kazanmak istediklerini açıkladı.

Spor 17 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
YIlmaz Bal'dan kritik Galatasaray maçı öncesi açıklamalar.

Ankaragücü bu hafta sonu pazar akşamı 19.00’da son derece kritik bir maça çıkacak. Başkent ekibi için de değer taşıyan maç özellikle şampiyonluk yarışı açısından büyük önem arz ediyor. Galatasaray’ı ağırlayacağı maçta Ankara ekibi taraftarına da kavuşacak.

Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca 11 Aralık 2023 akşamı oynanan Rizespor maçı sonrası sahaya inmiş ve hakem Halil Umut Meler’i yumruklamıştı. O maç sonrası PFDK Ankaragücü kulübüne 5 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. İşte o ceza bitti ve Ankara ekibi taraftarına kavuşuyor. Kulübün sportif direktörü Yılmaz Bal “Taraftarımızla oynamak çok başka bir duygu. Bazen sahadan bile kopup taraftarı izliyorsunuz. Ankaragücü taraftarı itici bir güç. Cezamızın bittiği maça Fenerbahçe, Galatasaray ya da başka takım diye bakmıyoruz. Cezamızın bittiği ilk maçı seyircimizle oynamak istiyorduk. Ligde 5 maç sonra seyircimize kavuşuyoruz. İnanıyorum pazar günü taraftarımıza Galatasaray karşısında güzel bir galibiyet izleteceğiz” dedi.

Galatasaray'da sağ bek sakata geldiGalatasaray’da sağ bek sakata geldi

Stadyumun zemini ayrı bir tartışma konusu olmuştu. Hatta Galatasaray cephesi karşılaşmayı Eryaman Stadyumu’nda oynamak istememişti. Ancak yapılan son tetkikler sonrası maçın Eryaman’da oynanması kararlaştırılmıştı. Ankaragücü Sportif Direktörü Bal “Sadece Eryaman Stadı’nın değil, Türkiye’deki birçok stadının zemini elverişli değil. Mevsimsel sıkıntılar da oluyor. Kaldı ki bu statta yazın üst lige yükselme maçları da oynandı. Doğal olarak saha çok fazla dinlenemedi. Eryaman Stadı’nda yoğun bir maç trafiği vardı. Saha yıprandı ama Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşmasından çok daha iyi bir zemin olacak” dedi.

Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun varlığı hakkında da konuşan Bal “Net şekilde söyleyebilirim ki Emre Belözoğlu, Ankaragücü için çok büyük bir şanstır. Zor zamanda camiayı sahiplendi, taşın altına elini koydu. Milli takımda ve uluslararası arenada kendini kanıtlamış bir futbolcuydu. Teknik direktörlük kariyerinde de pro-lisans kursunu birlikte tamamladık. Benim için de çok özel bir isim. Çok fazla teknik adamla çalıştım ama Emre Belözoğlu farklı biri. Ekibiyle çok çalışıyorlar. Teknik direktör-sportif direktör uyumumuz çok iyi. Geçmişten de gelen diyaloğumuz olduğu için çok iyi anlaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

Ankaragücü ligin şu ana kadarki bölümünde 25 maçta 29 puan topladı ve 11. sırada yer aldı. Takım son üç maçında galibiyet alamazken iki mağlubiyet ve bir beraberlik elde etti.

Galatasaray ile birlikte Türkiye de kazandı: Fark açıldıGalatasaray ile birlikte Türkiye de kazandı: Fark açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.