Ankaragücü yenildi, fatura Cihat Arslan’a kesildi

1. Lig'de Fatih Karagümrük evinde Ankaragücü'nü ağırladı. Gollü geçen maçta başkent temsilcisi 3-2 mağlup oldu. Yenilginin ardından sarı-lacivertlilerde teknik direktör Cihat Arslan'la yollar ayrıldı.

Spor 15 Eylül 2024
Ankaragücü'nde Cihat Arslan dönemi sona erdi.

1. Lig’in beşinci haftasında Süper Lig’den düşen iki ekip, Fatih Karagümrük ve Ankaragücü karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maça ev sahibi Karagümrük üç, Ankaragücü ise altı puana sahip şekilde çıktı.

Maça hızlı başlayan taraf Karagümrük oldu. Stoke City’den yeni transfer Wesley’nin dört ve 11’inci dakikada attığı gollerle öne geçen kırmızı-siyahlılar bir anda rahatladı. İlk yarının ortalarına gelindiğinde takımının reaksiyon gösteremediğini fark eden Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan devre arasını beklemeden üç oyuncu birden değiştirdi. Dakikalar 27’yi gösterirken Alper Uludağ, Coelho ve Varga kenara geldi, yerlerine İsmail Çokçalış, Osman Çelik, Cephas üçlüsü dahil oldu. Cihat Arslan’ın bu hamleleri skoru değiştirmedi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda soyunma odasına Karagümrük’ün iki farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devrenin başında dördüncü değişiklik hakkını da kullanan Ankaragücü dakikalar 64’ü gösterirken Saponara’nın arka direkte yaptığı vuruşla farkı bire indirip umutlandı. Golün hemen ardından beşinci ve son hamlesini de yapan Arslan, Mert Çetin’i oyundan alırken yerine son günlerin tartışmalı transferi Nico Schulz’u soktu.

Schulz’un oyuna girmesinin ardından konuk ekibin atak sürekliliği yükseldi. 74’te Schulz’un ortası tehlike yaratsa da Kitsiou’nun şutunu kaleci Emre kornere çeldi. 80’de Schulz soldan bir kez daha etkili bir top kesti ancak Saponara’nın kendisi ve takımının ikinci golüne yaklaştığı pozisyonda kaleci Emre bir kez daha hata yapmadı. Konuk ekibin üst üste pozisyonlardan yararlanamamasının ardından Karagümrük 82’nci dakikada Lamkel’le rakip fileleri üçüncü kez sarsarak skoru 3-1’e getirdi. Bu golün iki dakika sonrasında ceza sahasına şişirilen topu Dadadoş indirdi ve Cephas’ın sol çaprazdan çektiği şut fileleri bulunca Ankaragücü adında fark yeniden bire indi. Oynanmayan süre olarak dört dakikanın gösterildiği mücadelede başkent temsilcisi beraberlik sayısı için çok çaba sarf etse de bir kez daha ağları sarsmakta başarılı olamadı. Mücadele ev sahibi Fatih Karagümrük’ün 3-2’lik galibiyetiyle noktalandı. Bu sonuçla birlikte Karagümrük puanını altıya yükseltti, Ankaragücü de tıpkı rakibi gibi altı puanda kaldı.

Ankaragücü’nde teknik direktör Cihat Arslan’la yollar ayrıldı

Karagümrük karşısında alınan yenilgiden sonra Ankaragücü’nde teknik direktör Cihat Arslan’la yollar ayrıldı. Başkent temsilcisinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Teknik direktörümüz Cihat Arslan ile yapılan görüşmelerin ardından karşılıklı olarak anlaşılarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır. Cihat Arslan’a emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

Ankaragücü sezon başında göreve getirilen Arslan yönetiminde Karagümrük karşılaşması öncesi ligde çıktığı dört maçta iki galibiyet ve iki yenilgi yaşamıştı. İstanbul deplasmanında alınan üçüncü yenilgi sonrası Arslan’ın görevine son verildi.

1. Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Iğdır FK-Erokspor, 1-2

Gençlerbirliği-Erzurumspor, 1-0

Kocaelispor-Manisa FK, 1-2

Ancak Türkiye'de olur: Aday olmadı, istemiyorum dedi, vali bile işe karıştı ve o yeniden Kayserispor başkanıAncak Türkiye’de olur: Aday olmadı, istemiyorum dedi, vali bile işe karıştı ve o yeniden Kayserispor başkanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.