Arda Güler: Eskiden Alex ve Mesut vardı şimdi onlar var

Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler,şampiyonluk yarışına ve kariyerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Arda, taraftar desteğinin önemine vurgu yaparken idollerinden de bahsetti.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Arda Güler'den kulüp televizyonuna çarpıcı açıklamalar!

Arda Güler, son dönemde Türk futbol tarihinin yetiştirdiği en özel yeteneklerden biri olarak gündemde. Fenerbahçe, son derece kritik bir dönemeçteyken Arda’nın saha içinde yaptıkları daha önem kazanıyor. Şampiyonluk yarışı için son düzlüğe giren sarı-lacivertliler lider Galatasaray’ın 6 puan gerisinde takibi sürdürüyor. Arda, önlerindeki 1 aylık süreçte çıkacakları maçları kazanırlarsa her iki kulvarda da mutlu sona ulaşacaklarına inanıyor.  Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulunan Arda Güler, “Her maçımızı kazanırsak hem kupayı hem de ligi kazanabiliriz. Çünkü rakiplerimiz puan kaybedecektir. Biz de 6’da 6 yaptığımız takdirde inşallah şampiyon oluruz” dedi. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Sivasspor’la mücadele edecek.

Ya maçlar 80 dakika olsaydı! Fenerbahçe'den 20 puanlık oyunYa maçlar 80 dakika olsaydı! Fenerbahçe’den 20 puanlık oyun

18 yaşındaki oyuncu üzerindeki sorumluluğun farkında. Arda Güler şöyle konuştu; “Herkesin benden çok şey beklediğini biliyorum. İlk başlarda ben de korkuyordum nasıl yapacağım diye ama sahaya çıktığımda her şeyi unutuyorum. Futbolu çok seviyorum. Özellikle iç sahada oynarken daha çok keyif alıyorum.”

Arda Güler’in idolleri… 4 futbolcu

18 yaşındaki futbolcu, idol olarak gördüğü isimleri şöyle açıkladı:  “Küçüklüğümden beri Alex ve Mesut Özil’i takip ediyorum. Şimdilerde de Kevin De Bruyne ve Odegaard’ı izliyorum.”

Ya maçlar 80 dakika olsaydı! Fenerbahçe'den 20 puanlık oyunYa maçlar 80 dakika olsaydı! Fenerbahçe’den 20 puanlık oyun

Taraftarların inançlı bir şekilde kendilerini desteklemeleri gerektiğini söyleyen Arda Güler, genç oyunculara da yürüdükleri yoldan dönmemeleri gerektiği söyledi. Fenerbahçeli futbolcu, Beşiktaş maçında yaşadıkları hayal kırıklığıyla ilgiliyse şöyle konuştu: “Beşiktaş maçı bizim için zor maçtı. O mağlubiyet üzücü oldu ama ondan sonra büyük takım gibi reaksiyon vermemiz gerekiyordu ve son oynadığımız maçlar bunun göstergesi. Takım içinde inanç çok konuşuluyor. Önce bizim inanmamız lazım. Taraftarlarımızın da desteğiyle bu inancı sürdürürsek, yapacağımıza inanıyoruz. Başakşehir maçı hak ettiğimiz bir galibiyetti ve sonrasında herkes çok mutluydu. Son dakika golüyle de bu mutluluğumuz katlandı.”

Son golden sonraki gol sevincinde herkesin o bölgeye koştuğunu vurgulayan Arda, Joao Pedro’nun en dipten nasıl çıktığını anlamadığını gülerek anlattı.

Fenerbahçe, Başakşehir karşısında şampiyonluk yarışına tutundu!

Arda Güler dünya futbolunu takip ettiğini belirterek “Bizim de modern futboldaki yeniliklere adapte olmamız gerekiyor. O yüzden izlemek de önemli. Belki yapacağım her hareket küçükler tarafından örnek alınacak. O yüzden çok daha fazla dikkatli olmam lazım. Ben de küçükken birilerini örnek alıyordum. Şimdi de onlar beni örnek alıyorsa, çok mutlu oluyorum. İnşallah onlar da hayallerine kavuşabilirler” dedi.

Arda Güler, daha fazla süre aldıkça gol katkısının da artacağını vurguladı. Futbolcu, bu sezon şu ana kadar Fenerbahçe formasıyla çıktığı toplam 26 maçta 4 gol ve 4 asistle oynadı.

Yayın sırasında güldüren anlar

Altay Bayındır, Arda Güler’in konuk olduğu yayına görüntülü telefon bağlantısıyla katıldı. İkili arasında geçen sohbet komik anların ortaya çıkmasına neden oldu. Arda, Altay’a “Altay ağabey ne yapıyorsun? Dinleniyorsun mis gibi” deyince Altay, “Ne mis gibisi oğlum? Operasyon geçirdik dinleniyoruz” diye yanıt verdi. İkili arasındaki diyalog gülüşmelere yol açtı. Altay Bayındır, geçtiğimiz hafta içinde sakatlığı nedeniyle bel fıtığı ameliyatı olmuştu. Altay’ın sakatlık sürecinde Fenerbahçe kalesini Göztepe’den kiralık İrfan Can Eğribayat koruyacak.

İrfan Can Eğribayat en zor maçını çoktan oynadı!İrfan Can Eğribayat en zor maçını çoktan oynadı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.