Arsenal umutları son maça taşıdı, Mbappe PSG’ye veda etti: İşte Avrupa’dan futbol

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, Manchester United'ı deplasmanda yenip şampiyonluk umutlarını son maça taşıdı. Kylian Mbappe son kez PSG taraftarı karşısına çıktı. Bayer Leverkusen fire vermedi. İşte Avrupa'dan futbol.

Spor 13 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Arsenal yarışı bırakmazken, PSG Mbappe'ye veda etti.

Arsenal Premier Lig’in 37. hafta maçında Manchester United’a konuk oldu. Maça ikinci sırada çıkan Topçular şampiyonluk şansını son haftaya taşımak için galibiyet arıyordu. Sakatlıklarla boğuşan United’a karşı mücadele eden ekip maça hızlı başladı. United bu hızı ilk dakikaların ardından kesti. Ancak stoperde Casemiro’nun hatasına yenik düştü. Ben White topu kapıp hemen ilerideki Kai Havertz’i gördü, bu sırada Casemiro uzun topu attıktan sonra ofsayt çizgisine dikkat etmemiş ve arkada kalmıştı. Net bir şekilde ofsaytı bozan Brezilyalı rakibinin pozisyona girmesine sebep oldu. Oyuncu takibini de yapamayan Casemiro, Leandro Trossard’ı marke edemedi ve Trossard ön direkte topa gelişine vurup takımını 20. dakikada öne geçirdi. Arsenal aradığı ikinci golü bir türlü bulamadı. Manchester United ikinci yarıda özellikle ikinci kısımda kontrolü ele geçirdi, rakibinin üstüne gitti. Her ne kadar isabetli şut atarak Raya’yı zorlayamasalar da tehdit oluşturdu. Arsenal’da Martinelli 85. dakikada farkı ikiye çıkarma şansı yakaladı, ancak Onana kurtardı. Maç 1-0 tamamlandı.

Bu sonuçla Arsenal ligdeki puanını 86’ya çıkardı. Topçular bu sezon toplamda 27. galibiyetlerini aldılar ve bu alanda kendi rekorlarını kırdılar. Yeniden liderlik koltuğuna yerleşen ekip salı akşamı Manchester City’nin Tottenham deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek. Manchester United ise 54 puanda kaldı. Kırmızı Şeytanlar bu sezon 14. kez yenildi ve Premier Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu sezonu yaşadı. Öte yandan maç sonunda dikkat çekici bir diğer detay yoğun yağış oldu. Futbolcuları zorlayan yağmur taraftarları da vurdu. Old Trafford’un çatısından sızan su direkt olarak tribünlere gidince sosyal medyada stadyumun durumuna ve sorumlulara tepki yağdı.

Leverkusen seriye ’50’ dedi

Bu sezon oynadığı hiçbir resmi maçı kaybetmeyen Almanya Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen konuk olduğu Bochum deplasmanında da serisini sürdürdü. 15. dakikada Felix Passlack’ın gördüğü kırmızı kart sonrası 10 kişi kalan Bochum’un kilidi 41. dakikada Patrick Schick tarafından kırıldı. Duraklama anlarında penaltı kazanan Leverkusen’de Victor Boniface farkı ikiye çıkardı. Amine Adli 76. dakikada skoru 3-0 yaptı. Josip Stanisic 86. dakikada sahneye çıktı ve Leverkusen farka gitti. 90’da Grimaldo maça nokta koydu. Karşılaşma 5-0 bitti. Lider böylece 87 puana geldi. Öte yandan ev sahibi ekip Augsburg, Atalanta ve Kaiserslautern maçlarını da kazanabilirse sezonu yenilgisiz ve üç kupayla kapatacak. Bochum 33 puanda kalırken 16. sıradaki Union Berlin’in yalnızca üç puan üstünde yoluna devam etti.

Bayer Leverkusen, seriyi evinde sürdürdü.

Günün diğer sonuçları:

Bayern Münih-Wolfsburg 2-0

Darmstadt-Hoffenheim 0-6

Mbappe taraftarına golle veda etti

Bu sezon sonunda PSG’den ayrılacağını açıklayan Fransız yıldız Kylian Mbappe, evindeki son maçına çıktı. PSG taraftarları Mbappe’ye özel bir koreografiyle oyuncuya veda ettiler. Yedi sezonluk kariyerinin sonunda takımıyla son iç saha maçına çıkan Mbappe, 8. dakikada ağları buldu. 13. dakikada Thijs Dallinga yanıt verdi. 68. dakikada Yann Gboho Toulouse’u öne geçirdi. Konuk ekip duraklama anlarında Frank Magri’nin attığı golle rahatladı ve karşılaşmayı 3-1 galip kapadı. Mbappe golle vedasında yenilgiden kaçamadı. Şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden PSG 70 puanda kalırken Toulouse 43 puanla 10. sıraya geldi.

Fransa Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Montpellier-Monaco 0-2

Marsilya-Lorient 3-1

Rennes-Lens 1-1

Nantes-Lille 1-2

Strasbourg-Metz 2-1

Clermont-Lyon 0-1

Bu sonuçların ardından Monaco ligi ilk üç içinde bitirmeyi garantiledi. Adi Hütter’in takımı gelecek yıl 2018/19 sezonunun ardından ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek.

LaLiga’da Cadiz hayata tutundu

İspanya LaLiga’da 35. hafta karşılaşmaları oynandı. 34 puanla 17. sırada olan Celta Vigo, Atletico Madrid deplasmanın 84. dakikada yıkıldı. Rodrigo De Paul’un golüyle kazanan Madrid ekibi 70 puanla 4. sırada yer aldı. Vigo 34 puanda kaldı. Getafe’yi evinde Ruben Alcaraz’ın penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Cadiz ise 18. sırada puanını 29’a yükseltti. Bu sonuçlarla birlikte son üç haftaya girilirken Cadiz’in ligde kalma umutları taze kaldı.

LaLiga’da günün diğer sonuçları:

Valencia-Rayo Vallecano 0-0

Real Betis-Almeria 3-2

St. Pauli Bundesliga’ya merhaba dedi

2. Bundesliga’da 33’üncü hafta maçları oynandı. Haftaya lider giren Holstel Kiel’in Fortuna Düsseldorf’la 1-1 berabere kalması sonrası Kiel’in ardından Bundesliga’ya yükselme çabası gösteren St. Pauli’ye hem lig çıkma, hem de liderliği devralma şansı doğdu. Hamburg bölgesi temsilcisi, avcuna kadar gelen bu fırsat eşliğinde Osnabrück’le karşılaştı. 30 bine yakın taraftarın doldurduğu tribünler önünde oynanan maçı 3-1 kazanan St. Pauli, 13 yıl aradan sonra Bundesliga’ya geri döndü. Maçın son düdüğünün ardından sahaya inen taraftarlar kazandıkları zaferin coşkusunu doyasıya yaşadı.

PAOK umutlarını korudu

PAOK, Olympiakos karşısında kritik bir galibiyet elde etti.

Yunanistan Süper Ligi’nde Şampiyonluk Grubu play-off’u heyecanı sürdü. Razcan Lucescu’nun yönetimindeki PAOK’un Konferans Ligi’nde finale yükselen Olympiakos’u ağırladığı maçı ev sahibi ekip 26’ncı dakikada Taison ve 65’inci dakikada Zivkovic’in attığı gollerle 2-0 kazandı. Böylelikle PAOK, bitime iki hafta kala lider AEK’le arasındaki bir puanlık farkı korudu. 70 puanda Kalan Olympiakos ise AEK’in beş puan ardına düştü. Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos ise 71 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Atalanta’dan Şampiyonlar Ligi yolunda dev adım

İtalya Serie A’da beşinci sıra, yani gelecek sezonun Şampiyonlar Ligi bileti için mücadele eden iki takım, Atalanta ve Roma karşılaştı. Mücadeleye iyi başlayan ev sahibi ekip 18 ve 20’nci dakikalarda De Ketelaere’nin ayağından artarda bulduğu iki golle karşılaşmada öne geçti. Gewiss Stadyumu’nda oynanan mücadelede soyunma odasına Atalanta’nın 2-0’lık üstünlüğüyle gidildi.

Maçın ikinci yarısında hücumu daha çok düşünen Roma, 64’te De Roon’un Abraham’a ceza sahası içinde yaptığı faul sonrası penaltı kazandı. Beyaz noktada hata yapmayan Pellegrini takımı adına farkı bire indirdi. Mücadelenin uzatma dahil geriye kalan yaklaşık yarım saatlik diliminde iki takım da etkili pozisyonlar üretse de tribünlerden bir kez daha gol sesi yükselmedi. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan Atalanta, bir maçının eksik olmasına karşın puanını 63’e yükseltip beşinci sıradaki yerini korudu. Roma ise maç fazlasına karşın 60 puanla altıncılıkta kaldı.

Roma’nın devler ligi biletini alabilmesi için geriye kalan maçlarını kazanması, bunun yanında da Atalanta’nın puan kaybını beklemesi gerekecek. Bir diğer senaryoda ise UEFA Avrupa Ligi’nde finale kalan Atalanta, o maçta Leverkusen’i mağlup edip kupayı müzesine götürürse Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkını da cebine koyacağından Serie A’yı altıncı sırada bitiren takım da devler ligine gidecek. Ligde altıncı sıra için bir diğer aday ise Roma’nın ezeli rakibi Lazio. Mavi-beyazlılar Roma’yı takibini bir puan gerisinden sürdürüyor.

Serie A’da aynı gün oynanan maçlarda alınan toplu sonuçlar:
Lazio-Empoli, 2-0
Genoa-Sassuolo, 2-1
Verona-Torino, 1-2
Juventus-Salernitana, 1-1

Galatasaray şampiyonluk şarkıları söylüyor! Olimpiyat'ta altın üç puanGalatasaray şampiyonluk şarkıları söylüyor! Olimpiyat’ta altın üç puan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.